Seat Ibiza: probleem met schokdempers?

Bouwjaar: 2004

Beste leden,

als de voorwielen helemaal uitgedraaid staan (bijvoorbeeld bij een 180° draai) en ik rij zachtjes over een bult dan "kraakt" de auto fel. Kan het zijn dat de schokdempers al stuk zijn van deze 1,5 jaar oude auto?

markvanessche

Geplaatst door markvanessche (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Peter Schouten (0), 18 jaar geleden

Mark,
Nee ik denk dat 't wat anders is. Heb zelf ook een Ibiza gehad en hetzelfde euvel. Er zitten ergens op de voorpoot een paar aanslagen die de max. wieluitslag begrenzen. Bij maximale uitdraai van het wiel krijg je daar 'ijzer op ijzer' en dat klinkt nou eenmaal beroerd... Het effect kun je iets verminderen door er dik vet op te smeren, maar na verloop van tijd komt het vanzelf weer terug.
suc6
Peter

tinus11481 (0), 18 jaar geleden

is het een tdi of niet, heb bij een tdi al een paar keer gescheurde draagarmrubbers gezien(achterste) deze kunnen dan ook behoorlijk kraken

vento11751 (0), 18 jaar geleden

Draagarmrubbers aan de voorzijde komt vaak voor bij de ibiza. Je hoort ze dan ook kraken als je over een drempel rijdt. Zeker als je dat doet terwijl je remt. Als je auto nog in de garantie zit zou ik zeker terug gaan naar de dealer voor vervanging van de rubbers en uitlijning.
Eric

vento11751 (0), 18 jaar geleden

O wat ook nog wel eens gebeurd is dat de voorveer gebroken is. De auto hangt dan ook iets lager aan 1 kant.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.