SEAT Arona 2020: Ratelend/Schurend geluid rechtsvoor

Bouwjaar: 2020, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: DKR, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 85

Bij het nemen van bochten naar links (lage snelheid) en verkeersdrempels hoor ik rechtsvoor een ratelend/schurend geluid vandaan komen. Ik ben bij de dealer geweest en zij geven aan dat het gaat om "De ribben van de buitenste hoezen (aan wielzijde) raken elkaar bij volledige stuurinslag of tijdens het manoeuvreren. Bij vochtigheid kan hierdoor een stick-slipeffect ontstaan (terugglijden van tegen elkaar bewegende lichamen). In dit geval kunnen de genoemde symptomen optreden."

Het geluid is steeds duidelijker waar te nemen en ik vraag me af of mijn klacht in dit geval verkeerd geïnterpreteerd kan zijn.

wesleyg

Geplaatst door wesleyg (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Arona? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1350) PRO, 2 jaar geleden

Dat maakt niet uit lijkt mij , auto zit in de garantie en de oplossing dient door de garage uitgezocht en uitgevoerd te worden .
Dit soort geluiden horen niet , ze bedoelen waarschijnlijk de stofhoes van de aandrijfas , spuit deze eens in met siliconespray , is het dan weg of minder , ga je naar de garage en zeg je dat ze de hoes moeten vervangen voor een hoes die het niet doet .

    Bedankt voor de tip. Ik heb er zelf absoluut geen verstand van, maar denk dat ik wel iemand heb die me daarbij kan helpen. Dealer zegt overigens voorlopig niets aan “geluidsklachten” te kunnen doen, omdat ze met de klant willen rijden. En dat mag dan weer niet van het management ivm C. maargoed.. - wesleyg (0), 2 jaar geleden
check

Beste antwoord, geplaatst door wesleyg (0), 2 jaar geleden

Blijkt te gaan om de veerpootlagers. Na 4 bezoeken “we kunnen niets constateren” verder hebben ze deze nu vervangen en het geluid is weg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Arona of stel zelf een nieuwe vraag.