Seat IBIZA: Rook uit de peilstok gat en olie vul gat

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CFW, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 55

Aller eerst goedemorgen. Ik sta hier al een tijdje ingeschreven en nu weer een berichtje van mij. Mijn moeder heeft onlangs een Seat Ibiza 1.2 tdi Copa gekocht. Tijdens het testen was er niets aan he de hand. Na dat de motor warm was heb ik de motorokap nog even open getrokken om daar eens even een kijkje te nemen. Toen ik de olie pijlstok er uit haalde merkte ik dat er wat rook uit kwam en dit bleef ok doorgaan en dit gledt ook voor de olie vul gat. Ik vroeg mij af of dit normaal was. Volgens de verkoper zegt zijn monteur dat dit komt doordat deze auto`s zijn voorzien van een gesloten cartersysteem waardoor het dus zo is dat hij de uitlaatgassen naar buiten laat uit deze twee gaten op het moment dat deze open staan. Nu is natuurlijk mijn vraag een een aantal deskunidgen hier en bekenden met deze 1.2 tdi motor of dit ook daadwerkelijk zo is? Als dit niet zo is kan zij altijd nog terug naar de garage houder omdat zij 2 maanden garantie heeft op de motor en op de koppeling.


Graag zie ik jullie antwoorden hier op toe en alvast bedankt.

mr2face84

Geplaatst door mr2face84 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.