Seat Alhambra: schurend geluid

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI PD/AUY 85KW

Mijn auto is tijdens de gladheid van enige weken terug linksvoor tegen een stoeprand gekomen, dit leverde een deuk in een stalen velg op. Problemen traden enige weken later op, de auto ging een ietwat schurend geluid maken welke steeds erger werd. In deze periode is de distributieriem vervangen en apk gekeurd.
Het schurende geluid werd dusdanig erg dat ik terug ben gegaan naar de garage met de vraag of er tijdens het vervangen van de distributieriem iets gebeurd is of opgevallen is. De monteur heeft een proefrit gemaakt en kon het geluid niet thuisbrengen maar dacht aan de banden. Een wiellager zou het in ieder geval niet zijn.
De weken hierna is het geluid zodanig verergert dat een half uur 120 rijden op de snelweg hoofdpijn oplevert. De auto is weer terug geweest naar de garage, het wiellager heeft de monteur echter niet vervangen omdat dit volgens hem niet de oorzaak is. Er is dus helemaal niets gebeurt aan de auto, volgens de monteur kan het aan de aandrijfassen liggen of aan de cardan.
De binnenzijde van de aandrijfassen zijn vorig jaar echter vervangen aan beide zijden.
De geluiden die de auto maakt worden erger naarmate de snelheid toeneemt en naar mijn gevoel maakt een linkse bocht meer lawaai dan een rechter bocht, ook is het geluid iets erger en anders als er vermogen wordt overgebracht, gas los is iets minder geluid.
Vandaag ga ik naar de VW dealer bij ons in de stad en kijken wat zijn visie is, ondertussen hoor ik heel graag adviezen en raad van jullie.
Alvast bedankt.

Stonehenge

Geplaatst door Stonehenge (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Alhambra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Wordt het geluid steeds hoger kwa toonhoogte naarmate je harder rijdt?
Als ik dit zo lees dan denk ik aan toch een versleten wiellager of versleten differentieellagers in de versnellingsbak.

Stonehenge (0), 14 jaar geleden

Gisteren bij de VW dealer geweest en deze heeft na een proefrit de auto op de brug gehad en geconstateerd dat het wiellager aan de rechterkant kapot is. Waarschijnlijk is iedereen op het verkeerde been gezet door het stoeprand verhaal aan de linkerkant. Deze week ga ik een afspraak maken om dit te laten repareren en laat hier dan ook nog weten of dit het gehele probleem was.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Alhambra of stel zelf een nieuwe vraag.