Seat Toledo: slecht starten Toledo 1.9TDI

Bouwjaar: 2006

hallo ik heb het probleem dat mijn auto slecht start als deze lang stil heeft gestaan en hij loopt dan in het begin ook wat schokkerig vooral met koud weer merk je dit goed wat kan dit zijn gloeibougies, verstuivers of misschien lucht in het brandstofsysteem.
Wie kan mijn helpen.

jan s5085

Geplaatst door jan s5085 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat heeft ie gelopen. Eerste gedachte is inderdaad gloeibougies.

jan s5085 (0), 18 jaar geleden

hij heeft 152000km gelopen dit schokkerige lopen in het begin kan dit ook van een kappotte gloeibougie komen ?

michaelluijendijk (0), 18 jaar geleden

vlogens mij is de brandstofleiding vanaf het filter een stukje transparant.hirdoor kunje dus makkelijk zien of het door lucht komt.Maar klinkkt mij als een paar rotte gloeibougies

groet michael

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ze gloeien onder de 10 graden voor.In deze tijd kan je ze dus best gebruiken.Welke er stuk of slecht zijn kan een goeie monteur zo voor je bepalen.Ook is de aansturing te controleren via de testkast zo gedaan.

Pomptimming is ook belangrijk dat ze dat ff controleren kan ook veel uitmaken zeker in deze tijd.Een goeie accu is ook van belang bij een moderne TDI betreft starttoerental.

jan s5085 (0), 18 jaar geleden

De testkast is eraan geweest maar geeft geen foutcodes kan het ook het gloeirelais zijn want is het zo dat de gloeibougies ook nog nagloeien als motor al aangeslagen is.

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

Testkast geeft geen foutcode aan in dit traject.Ze moeten gewoon het systeem nameten en controleren.

jan s5085 (0), 18 jaar geleden

Heb vandaag gehoord dat het slechte starten ook aan het brandstoffilter kan liggen motoren zijn daar schijnbaar zeer gevoelig voor.

tinus11481 (0), 18 jaar geleden

eerst je gloeibougies controleren , als dat goed is de pomptiming, deze is cruciaal voor een goede koude start.
Als je zeker weet dat deze twee dingen goed zijn dan pas verder zoeken naar verdere gebreken, maar 99 van de 100 keer is het hiermee opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.