Seat Marbella: Starten

Bouwjaar: 1989

Hallo allemaal,

ik heb een paar weken geleden een Marbella'tje voor m'n vriendin gekocht, en dat leek allemaal prima in orde.. Maar ik heb er toch een paar probleempjes mee.

Ik zal ze even opsommen, misschien zeggen jullie dat er verband tussen zit:
- Start 99 van de 100 keer prima, en dan die ene andere keer dus helemaal niet, of pas echt na 5 min starten. Als hij warm is start hij zoiezo altijd. (het lijkt alsof het soms met vochtig weer is, kan dat?)
- Na langer rijden, (snelweg of stad maakt niet uit) wordt het koelwater te heet en gaat het watertemperatuur lampje branden. Als ik dan onder de kap kijk is de ventilator bij de radiateur niet eens aan het draaien... Maar toch hoor ik regelmatig de ventilator ook wel aanslaan als ik langere tijd aan het rijden ben..

Hoop dat jullie me tips kunnen geven hoe ik zelf kan bekijken wat het kan zijn.

Groeten,

Martijn.

Martijn7381

Geplaatst door Martijn7381 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Marbella? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

marbella voor je vriendin? Wat heeft ze je aangedaan ;-)

Klinkt mij in de oren als een auto die eens een goed stukje onderhoud nodig heeft. Wil je zelf gaan kijken doe dan in ieder geval verse bougies en controleer de kabels en verdeler/rotor. Bij twijfel; vervangen... kosten zijn het niet.

Die temperatuur.. tja.. kan de waterpomp zijn die niet meer genoeg rondpompt of de radiateur die niet genoeg koeling biedt. Spoelen met een reinigingsmiddel en dan verversen kan wonderen doen maar kijk vast op de sloop of je ergens al een paar van die wagens ziet staan. Just to be sure!!

Martijn7381 (0), 18 jaar geleden

Ik kon 'm gelukkig nog zonder kosten laten nakijken bij het garagebedrijf waar ik 'm gekocht had..
Ik heb daar de suggesties die je gaf ook doorgegeven, dus bedankt Alex!
Ze hadden de bougiekabels gecontroleerd (nat gemaakt), contactpunten bijgesteld, en hij wordt ook niet meer heet, dus daar zullen ze ook iets aan gedaan hebben..

m'n complimenten voor deze site!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Marbella of stel zelf een nieuwe vraag.