Seat Cordoba: Stotteren

Bouwjaar: 1999

Hallo iedereen.

Ik heb een seat cordoba vario uit 1999 (TDI 81kw-110Pk),
die ik ingeruild had tegen mijn vorige auto, en toen ik hem getest heb, tijdens testrit, was alles goed (behalve dat hij slecter starte toen hij warm was, maar dat had vorige eigenaar al verteld), echter een paar dagen later merkte ik dat hij na een uur rijden begon te stottern in 5de versnelling (ik red toen 110-120 gewoon op snelweg).
Paar minuten later ben ik gestopt bij benz.pomp en toen ik daarna weg wou rijden sloeg de motor af ( toen ik van 2de naar de 3de versnelling wou schakelen).Daarna weer gestart en toen reed hij weer goed.Vandaag is het weer gebeurd, opnieuw gestart en weer geen problemen meer???
Uit vorige reacties is gebleken dat probleem bij warme start aan de dieselpomp ligt ( is dat echt een probleem, die erger wordt en die opgelost moet worden of kan ik gewoon zo blijven rijden?) en wat advieseren jullie mij om die andere probleem op te lossen?
Groeten uit Nijmegen

koki

Geplaatst door koki (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

warme start kan ook prima de koelvloeistoftemperatuursensor zijn. deze is ook een heel stuk goedkoper :)


mvg

koki (0), 18 jaar geleden

HAllo
Waar zit die koelvloeistoftemperatuursensor in de auto?En weet je wat zo een ding kost?Groeten

koki (0), 18 jaar geleden

Hallo. Vandaag had ik oook vaak problemen met stotteren, vooral bij optrekken, , vlak nadat ik auto gestart had, tussen 1800 en 2300 toeren, of als ik in 4-de of 5-de versnelling reed met ongeveer 2000 toeren ( ongeveer 60 -70 km p/u).Hij sloeg zelfs een keer uit nadat toerental begoon te veranderen terwijl ik stillstond.Tijdens rijden merk ik gewoon dat hij schokkerig blijft .Probleem mer warme start is nog steeds aanwezig,dus als hij warm is duurt het wel iets langer voordat hij start.Is er iemand die zulke ervaringen heeft en die oplossing van mijn probleem weet.Groeten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.