Seat Ibiza: Stotteren, HELP!!!!

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: AEE

Hallo allemaal,

Ik heb al eerder een oplossing gevraagd voor het stotteren. Er werd toen gezegd dat ik relais 30 op positie 3 moest vervangen, maar deze zat niet in mijn auto.
Intussen rijd ik nog steeds met hetzelfde probleem rond. Vanavond was het zelfs zo erg dat ik haast dacht dat de motor eruit zou schokken. Tevens nam ook het vermogen even terug, en was het net alsof er niet meer op het gaspedaal werd gereageerd. ( Hij doet dit niet continu )

Hij doet dit alleen op LPG en niet op benzine dus het is zeker een gas probleem.

De gasinstalatie is van AG. Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen, en mij eventueel ook een prijsindicatie kan geven van hoeveel het mij gaat kosten.

Alvast heel erg bedankt

red_eagle

Geplaatst door red_eagle (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

alexander242 (0) PRO, 17 jaar geleden

Dat je probleem zeker alleen op gas is wil nog alles zeggen.Onstekingmissers door slecht bougie's of kabels wordt op gas versterkt.

Je zal echt je auto moeten laten onderzoeken door een garage.Kan kabels,bougie's zijn of de verstuivers,verdamper van de gasinstallatie.

Kosten is NIKS over te zeggen als je niet weet wat het probleem is.Deze motor heeft trouwens geen voedingrelais 30 op positie nr.3.

Toledo GT (0), 17 jaar geleden

Dag Heren,

vlg.mij kwam dat relais 30 idee van mij en ik heb het weer van jou Alexander. Alleen heb jij het mij voor mijn auto doorgegeven, ik heb op de sloop waar ik nogal eens wat autos afbouw [alleen VAG] regelmatig gezien en niet alleen bij Toledos....zit op positie 3 bij andere types VAG dan misschien een ander relais wat dit regelt en klopt de positie dan tenminste wel ongeacht welk nr.relais er in zit.


Voor het probleem met de LPG kan het dit relais of een ander op deze positie niet zijn....zou ie het op gas ook moeten hebben...mijn vorige Toledo had hetzelfde probleem...de stuurkast [computer] hing onder de motorkap en had daardoor veel last van vocht...ik heb de stekker eraf gehaald de heleboel uit elkaar gehaald en de printplaat en stekkers in de grote zwarte stekker, ingespoten met kontactspray, probleem verholpen. Poosje later weer problemen met wegvallen op gas...als ik de stekker bewoog in het kastje van de installatie was het weer oke....ff....grote kabelbinder eromheen, weer verholpen...ff....kort samengevat bleef ik problemen houden met deze installatie, het electrische deel althans....reden waarom ik nu specifiec mijn nieuwe [andere] Toledo heb uitgezocht op type G3 installatie die erin ligt,

Laat maar horen wat er van geworden is,

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.