Seat Marbella: stotteren motor

Bouwjaar: 1993, Motorcode: 0.9

als ik met koude motor weg rij kan ik wel honderd kilometer rijden zonder problemen.maar als ik hem uitzet en later weer wil starten ,loopt hij slecht stoteren.heb de carburateur al schoongemaakt,nieuwe bougie`s plus kabels. en als hij normaal loopt wil hij niet hoog in toeren, dan stottert hij ook.is er ook iemand die dit eerder heeft meegemaakt?alvast bedankt voor de hulp

ac 155

Geplaatst door ac 155 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Marbella? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (25) PRO, 14 jaar geleden

heeft jou wagen nog contact punjes als dat zoi is dan zou ik deze eertst controleren want dan is het goed mogelijk dat ze aan vervangiong toe zijn.
zijn zijn ze nog wel goed kijk dan of de afstelling goed is van de contact hoek en de ontstekingstijd stip.
heeft hij dit niet dan moet je het storinggeheugen van de motor uyit laten lezen.

groetjes jan.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Fokke

Als je even de motorcode hier plaatst heb ik wat gegevens over de ontsteking voor je,hoe deze te controleren en af te stellen is.

Dit zal een 09NCA zijn,maar heeft deze een BDP sensor ( krukaspositie sensor ) of heeft deze er geen ??

Gr Stefan

Mausx (0), 14 jaar geleden

Lijkt wel of ie dan verzuipt. verbruikt ie ook veel benzine? mischien blijft de choke hangen. afhankelijk van hoe modern ie is kan het gewoon aan de temperatuurzender liggen.

ac 155 (0), 14 jaar geleden

het motor type is 09ncb.en een krukassensor kan ik zo 123 niet vinden.heb zo net weer een stuk gereden na ik hem uit had gezet,en heb de kachel vol aangezet toen begon hij na een kilometer beter te lopen. ik begin denk ik maar met de temperatuur sensor te vervangen.en de comp uitllezen schijnt ook een probleem te wezen hier in nederland.mvg fokke

hardhiec (0), 14 jaar geleden

Ik heb ook wel eens iets vaags gehad wat hierop lijkt, maar toen wilde hij gewoon niet hoger in de toeren dan 2500.
Toen was het de krukas positie sensor. deze zit (als je ervoor staat) links onderin, was bij mij los getrild.
suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Marbella of stel zelf een nieuwe vraag.