Seat Toledo: tikkend geluid

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi (110pk)

als mijn toledo juist uit de garage komt (als hij koud heeft) maakt hij een heel eindje een tikkend en rammelend geluid.als ik ermee gereden heb,en leg de motor af,en dan weer aan dan maakt hij dat geluid niet meer.wat zou het probleem kunnen zijn?

brecht1436

Geplaatst door brecht1436 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

alexander242 (0) PRO, 15 jaar geleden

Sorry hoor maar wat voor antwoordt verwacht je hierop. Een geluidje kan van alles zijn. Je zal dit toch aan je garage over moeten laten. Het beste is ook om het geluid aan de monteur te laten horen en dat valt niet mee als het alleen maar koud gebeurt.

brecht1436 (0), 15 jaar geleden

ok,ik weet het,maar de vorige keer dat ik geweest ben voor het onderhoud,lag er een boutje in de onderkap onder de motor,overal gezocht maar we weten niet van waar deze komt.ik zal hem dan maar eens een nachtje laten bij de garagist,dan kan hij het ook eens horen.

dupl-u-12280-5dd149e8a881e+Rklink (0), 15 jaar geleden

Is het een tikkend of meer een 'klapperend' geluid en is het geluid toerental-afhankelijk?
Zo ja, misschien kantelende zuigers. Het geluid verdwijnt naar mate de zuigers opwarmen/uitzetten en daardoor optimaal aansluiten op de cylinderwand.
Rob.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.