Seat Ibiza SC 2016: Trilling na nieuwe remschijven/blokken

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: DAJ, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 141

Ik heb onlangs de remschijven en remblokken VOORZIJDE laten vervangen van mijn Seat Ibiza (1.8 TSI Cupra 2016)
Deze zijn vervangen door een set Brembo’s.

Na het vervangen voel ik nu een trilling in mijn rempedaal, over het algemeen hoe hoger de snelheid hoe erger de trilling. Ik heb het idee dat mijn remschijven ook sneller dan normaal warm/heet worden maar dit weet ik niet zeker.... ik voel normaal gesproken niet aan de schijven ;-)

Wat zou het kunnen zijn? Ik ben naar de garage terug gegaan en daar is gecontroleerd of er geen montagefout o.d. was, dit zou niet het geval zijn.

De trilling kan ik omschrijven als een terugkomende trilling in het rempedaal (daar voel ik het) wat lijkt op het in werking stellen van de ABS. Het stuur trilt overigens niet.

NLLEONL

Geplaatst door NLLEONL (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

bert klein (25) PRO, 3 jaar geleden

Als dit probleem voor de vervanging van de remschijven niet aanwezig was,zou ik er mee teruggaan.
Als gevolg defecte wielophanging,stuurinrichting.
Wielnaaf flens niet goed gereinigd,daardoor slingering in de remschijf.
Wielbouten niet op de juiste spanning en volgorde vastgezet . bv [slagmoersleutel]
Infuore kwaliteit remschijven en remblokset.

kaleido 1 (290) PRO, 3 jaar geleden

Beschadigde ABS ring of vuil op de sensor , als het een heel snel trillend gevoel is zou ik het in die richting zoeken , een kromme schijf geeft ook reactie in het stuur.

ferdinand (0), 3 jaar geleden

Voel eens aan je wielen of zij warm lopen.Niet aan de schijven voelen,dan verbrand je je vingers.Als je wielen warm zijn ,kan het zijn dat je remklauwen niet goed terugkomen.Dan blijven zij hangen en kunnen dan ook trillingen veroorzaken. Ik had dat laats bij mijn Jeep Wrangler.Alles behalve de klauwen vervangen.Dat werkte niet.Daarna ook de klauwen vervangen en alles werkt perfect.Remklauwen worden vaak over het hoofd gezien.Zullen wel goed zijn .Dus niet altijd.
Ferry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.