Seat Ibiza: Vermogen houd in na 130 km/h

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 90 pk

Probleem..
Al enige tijd: gewoon woon/werk verkeer gaat prima totdat ik gas geef en dan bij +/- 130 km/h gaat het mis.
Motor houd in, en kan dan met beetje mazzel de 140 bereiken.
Zet de auto uit, start opnieuw en rijd als een zonnetje, totdat ik weer 130 haal dan is het weer mis.
Vervangen/gecheckt: Luchtmassa meter vervangen, turbo helemaal uitelkaar gehad en schoongemaakt, turbodruk is al verlaagd.
Uitlezen van de computer wil ook niet meer terwijl dit voor dit probleem nog prima wou.
Heb op andere forums gelezen dat het zelfs wel in de radio (seat sound system) kan zitten aangezien deze gekoppeld is aan de ECU. zegt men.
Zelf heb ik er geen verstand van maar rij hier nu al geruime tijd mee rond.
Heeft iemand nog een goeie tip? of misschien wel DE oplossing.

Mvgr
Erik

NitroNori

Geplaatst door NitroNori (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 15 jaar geleden

DE oplossing heb ik niet voor je. Als eerste moet je (laten) zorgen dat de auto weer uitgelezen kan worden. Anders blijft het gokken en geld weggooien aan onderdelen die niet vervangen hoefden te worden. Inderdaad kan de radio een probleem zijn, maar dit geldt ook voor elke andere ecu in de auto zoals, ABS, Airbag, Airco etc. etc.
Dit komt omdat Seat slechts 1 communicatiedraad gebruikt die naar alle ecu's toe loopt. Als er 1 ecu dit signaal kortsluit dan kun je niet communiceren met elke andere ecu. Dus vraag 1 is kun je andere ecu's uitlezen dan de motor? Zo ja, dan is de motor-ecu de schuldige, of kapot of bedradingsprobleem. Zo nee, dan wordt het echt zoeken welke ecu het dan wel is.

NitroNori (0), 15 jaar geleden

Dankje Oldfor,
Dat over die ene draad heb ik al vaker gehoord inderdaad, blijkt om een grijze te gaan. En volgens die persoon die dat vertelde kun je nadat deze draad er niet meer aan gekoppeld is de motor computer ook weer uitlezen. (nu weet ik niet in hoeverre dit klopt natuurlijk)
Andere ecu's vallen bij mijn weten wel uit te lezen, ik zal dit vanavond vragen. Zodra ik meer weet vul ik dit verhaal gelijk aan.
(onderstaande tekst is van een email wisseling):

De garage heeft de ecu droog gemaakt en opnieuw afgekit, ik rijd nu al 6 maand probleem vrij. Dat de boordcomputer niet uit te lezen is, is een probleem met de radio. Als de radio niet meer goed is, stuurt deze fouten naar de ECU. Maar op een of andere manier kan de ECU van de ibiza niet omgaan met deze connectie. Het loshalen van de grijze draad achter je radio zorgt ervoor dat je hem weer kan uitlezen. Je kan dan alleen de radio niet meer uitlezen

Nogmaals bedankt. Oldford

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.