Seat Ibiza: Zwarte rook + Noodloop Seat Ibiza 99-02 TDI 66 KW

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI/ALH 66KW

Beste mensen,

Ik rijd al een tijdje met een probleem.
Heb hem uit laten lezen en daar kwamen de volgende codes uit: 17656. 17978. 16485. 01282. 17958. Mij werd verteld dat dit waarschijnlijk lag aan mijn distributieriem die niet op tijd zou staan. Maar ik heb die riem nog niet vervangen en van tevoren deed hij het gewoon prima! Alleen nu komt er veel zwarte rook bij vollast en vrijwel continu al minder vermogen. Zodra ik boven de 4000 toeren in mijn 2 rijd met vol gas springt hij in noodloop. Ook in zijn 3e versnelling en vol gas springt hij erin. Als ik in noodloop rijd lijkt hij niet meer te roken. Het probleem is rustig aan wel erger geworden. Eerst kon ik in zijn 2 nog gewoon doortrekken zonder problemen en sprong hij veel later pas in noodloop. Het word met de dag erger lijkt het op. Ikzelf was van plan mijn luchtmassameter te vervangen. Heb mijn EGR al afgedopt. Dit maake qua vermogen vrijwel niks uit alleen de zwarte rook stopte wel. (Tenminste ik zag het niet meer) Maar dat is nu een week of 3 geleden en nu rookt hij weer erg. Er zit trouwens een K&N Luchtfilter op dat zorgt ook voor problemen met de LMM had ik al begrepen. Iemand dit ook ooit gehad en mij evt kan bevestigen dat de kans heel groot is dat het de LMM is? Anders bestel ik hem dadelijk en is het dat niet. Zou zonde zijn natuurlijk!
Alvast bedankt voor jullie tijd en moeite!

Met vriendelijke groet,

Teun

TvR90

Geplaatst door TvR90 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

TvR90 (0), 10 jaar geleden

Ik heb gisteravond mijn LMM vervangen en het probleem is niks veranderd. Rond de 100 km/h vliegt hij altijd in noodloop. En bij vollast nog steeds erg veel zwarte rook. Iemand enig idee?

TvR90 (0), 10 jaar geleden

Krukaslagers versleten en massa vliegwiel. Mooi naar de sloop gebracht!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.