Skoda Felicia: Auto start slecht bij een warme motor

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 GLXi

Hallo allemaal,

Ik heb het volgende probleem met mijn Felicia combi 1.6 GLXi uit 1998:

Het probleem is dat hij bij een koude start beter start als een nieuwe auto, MAAR als hij warm is, is hij met geen mogelijkheid aan de praat te krijgen. Pas na veel doorstarten komt hij met horten en stoten tot leven. Als hij dan eenmaal weer loopt is het alsof er niets aan de hand is. Ik heb hier al langer last van, maar er viel mee te leven, echter na het vervangen van mijn thermostaat en het thermostaathuis is het erger geworden. Verder blijft sinds gisteren het gas hangen en loopt het toerental op tot ongeveer 3000 toeren. Pas na veel trappen op gaspedaal liep het toerental terug en heb ik er vandaag geen last meer van gehad.

Wie kan mij vertellen wat hier aan de hand is en wat er moet gebeuren om dit op te lossen.

Groet Ruud.

Seeduivel

Geplaatst door Seeduivel (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Felicia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

johndoornbosch (0) PRO, 15 jaar geleden

aan de klacht te zien lijkt het op een defekte temperatuursensor maar laat hem voor de zekerheid uitlezen.

Seeduivel (0), 15 jaar geleden

Hallo John,

Kun je me zeggen waar ik die temperatuurcensor kan vinden en kan ik dat makkelijk zelf vervangen of is dit weer zo'n typisch dealer klusje?

Groet Ruud

auto-peter (0) PRO, 15 jaar geleden

Gasklephuis demonteren+reinigen rond de gasklep,terug monteren en basisafstelling doen.M vr gr Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Felicia of stel zelf een nieuwe vraag.