Skoda : Distributiesnaar wissel SDI type ASY van 2003

Mijn service boekje uitgave 2002 geeft aan dat van mijn SDI type ASY van 2003 de distrubutiesnaar en omloopwiel om de 120.000 km vervangen te worden. Daarintegen geeft de VAG tabel (in de Polo en Caddy) aan dat vanaf 2003 de SDI type ASY pas om de 150.000km dient te gebeuren. En de omloopwiel behoeft niet vervangen te worden. Klopt dit doordat er na 2003 een verbeterde distributiesnaar toegepast is en dat mijn boekje verouderd is?

Bij voorbaat dank ,
groeten Ted.

tedkroon

Geplaatst door tedkroon (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

knoek (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo ted

de fabrikant past de intervallen om de distributieriem te vervangen nog al eens aan.bij de eerste type asy motor moest deze om de 90.000 km vervangen worden. als je de riem gaat vervangen neem de ook de waterpomp mee en de spanrol de omlooprol kun je laten zitten als deze geen bijgeluiden maken.

gr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Overig of stel zelf een nieuwe vraag.