Skoda Octavia: oranje olie lampje

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1900

hallo allemaal hier op de sleutelforum. een vriend van mij zit al geruime tijd met het probleem oranje olielampje gaat branden na 150km ook na reset met motorkap. oliedruksensor vervangen. oliepeil sensor vervangen zonder weinig resultaat. olie op peil de motorkap slot zou het denk ik ook niet kunnen zijn aangezien men hem kan reset doen.
heeft er nog iemand ervaring mee of een oplossing of zou het kunnen dat het lampje ook wat te maken zou kunnen hebben met de A/C omdat deze ook niet meer werkt maar de druk ook af is van systeem.
hopelijk weet iemand de oorzaak of oplossing ervan
alvast hartelijk dank voor de komende reactie's

raymond169

Geplaatst door raymond169 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ABruintje (0), 7 jaar geleden

Mijn eerste tip, Laat hem eens uitlezen en kijk wat voor foutmelding er in de computer staat.
En sommige lampjes kunnen bij VAG inderdaad meerdere storingen hebben. Het kan dus best zijn dat het een andere storing is dan olie gerelateerd.

Je bent nu zomaar wat dingen aan het vervangen maar je weet helemaal niet wat voor storing dat is.

raymond169 (0), 7 jaar geleden

alvast bedankt v d reactie. ga hem nog eens uitlezen maar had ik toen gedaan en weet zo even de code niet meer maar was wat van olieniveau. is beetje vreemd voorval. als de bedrading zou zijn denk ik ook dat je dan dadelijk terug een melding krijgt en niet telkens na 100/150km .
zou volgens mij ook niets kunnen zijn met de olie druk dan zou het rood moeten gaan branden.
nog even verder speuren en googlen dan maar.

Audidriver73 (0) PRO, 7 jaar geleden

Ik zou je airco wel laten maken, er zit namelijk een vaste poulie op je compressor, dat betekend dat aircopomp altijd mee loopt, bij een leeg systeem zal je pomp kapot kunnen lopen omdat deze geen smering meer krijgt.
De fout zou ook in je instrumentenpaneel kunnen zitten, dit ook even op foutcodes controleren.

raymond169 (0), 7 jaar geleden

ga eens bekijken het instrumentpaneel.was van de week weer en opeens was het zelf weer verdwenen dus moet ergens een slecht contakt zijn maar vreemde is.bijna altijd rond de 150km na wissen. toch alvast bedankt voor meedenken audidriver73

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.