Skoda Octavia: slaat niet meer aan na bezoek spuitcabine

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 85 kW

Kleine schade aan de motorkap. Wordt na vervangen van deze kap rijdend de spuitcabine ingereden en wil nadien niet meer aanslaan. Staat bij ons schadebedrijf en die lezen uit met universele uitlees apparatuur dat er een probleem is met de startblokkering. Reserbvesleutel al heen gebracht, maar ook daarmee slaat hij niet aan. Ze hebben hem nu bij een dealer staan, maar kent iemand dit verband met het bezoek aan de spuitcabine en het niet meer reageren op de sleutel ?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (165) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik heb dit afgelopen zomer en paar keer meegemaakt na een dag in de hete zon gestaan te hebben.
Blijkbaar maakt er dan ergens bij de leesring slecht contact,( stekker oid.)misschien door uitzetting door de hitte.
Ik kreeg het advies een paar harde tikken op het stuur te geven,en dat werkte,dus je moet het in
die richting misschien wel zoeken. Ik weet helaas niet hoe het afgelopen is.......

Hans

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Hebben zo niet toevallig gelast aan de auto?
Heb dat wel eens gehad (met accu los) uitlaatsteun gelast,en daarna diverse storingen in het systeem.

Siem Bijman (165) PRO, 16 jaar geleden

Even een update...hoor net dat de auto nu bij een andere dealer staat omdat de 1er er niet uit kwam. En ik begreep dat ze nu op codes van de importeur zitten te wachten.
Weet niet of er aan gelast is, maar volgens de schadehersteller is er niets losgeweest of gelast. Weet niet wat er precies aan de hand is, maar als ik hem weer terug zie zal ik het wel even melden. maar duurt wel erg lang ondertussen en snap niet waarom dit niet opgelost kan worden na zo'n simpele schadeherstelling. (deukje in motorkap) en gelukkig heeft de klant er begrip voor, maar dat maken we wel eens anders mee he.

sytze (0) PRO, 16 jaar geleden

Misschien een spotter gebruikt? Geeft hetzelfde effect als lassen wanneer er geen beveiliging over de accu staat.

Sytze

matthijs1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Nieuwe kap gemonteerd ? problemen met sluitwerk? kap een paar keer hard dicht gegooid? hij start wel maar slaat niet aan?? brandstofnoodstopschakelaar?? is ook maar een idee weet niet eens of tie er op zit, groet Thijs

auto-peter (0) PRO, 16 jaar geleden

Yo Siem,
Is dit een Octavia II,FSI,BLF motor?Zit daar op slot motorkap geen schakelaar ter controle v/d sluiting?Kan dit er iets mee te maken hebben?

Siem Bijman (165) PRO, 16 jaar geleden

Ik dacht inderdaad een Octavia II met een FSI motor Peter, maar de auto is gelukkig weer terug echter wist men bij het schadebedrijf niet te vertellen wat nu de oplossing was. Hoor dat denk ik as maandag, want dan zijn ze daar weer terug van de kerstreces.

Ben wel benieuwd of het in die motorkap schakelaar zit, maar laat het wel even weten dan.

Siem Bijman (165) PRO, 16 jaar geleden

Is volgens zeggen een nieuw dashboard ingekomen. Deze schijnt de startblokkering niet te hebben vrijgegeven. Weet dus niet of die schakelaar er iets mee te maken heeft gehad.

auto-peter (0) PRO, 16 jaar geleden

Siem ,bedankt voor de update(en oplossing).
Ondertussen nog even nagevraagd bij de lokale Skoda dealer,maar die kunnen er ook geen antwoord op geven.Ik weet wel dat bij open motorkap r.wissers niet werken(zoals bij golf 5,is zelfde chassis en mechaniek)
Vriendelijke groeten. Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.