Smart City Coupe: airco overbouwen, waar op te letten?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 600cc

Ik heb me net een smart city coupe aangekocht maar er zit geen airco in.

Nu mag ik uit een sloop smart van hetzelfde type een airco eruit halen voor 175 euro, nu kan ik best goed sleutelen maar heb nooit eerder een smart airco gedaan. Nu heb ik vroeger ooit een stek diploma behaald, dus heb nog wel wat kennis maar een smart airco heb ik wel wat ondersteuning nodig. En nu is mijn vraag, hoe kan ik dit het beste aanpakken?

- Zijn er handleidingen?
- Zijn er bijzonderheden?
- Vacuum trekken en weer Bijvullen kan ik gewoon bij de smart dealer laten vullen?
- Zijn er nog onderdelen die hoe dan ook vervangen moeten worden?

Graag hoor ik jullie advies

Ed_audi

Geplaatst door Ed_audi , lid sinds 15 jaar geleden

5 Reacties

h.hannemann PRO, 13 jaar geleden

Krukaspoeli , spanrol met beugel , aircopomp met bovenste steun , leidingen naar voren , condensor , kachelhuis incl verdamper , soms bedrading van motor naar motormanagement zekeringkastje onder linker stoel naar de ZEE ( zentrale elektronische einheid ) links onder dashbord, relais in zekeringenkast onder stoel , schakelaarpaneeltje , schroefdraad tappen in diversen bevestingsgaten op de motor tbv aircopomp bevestiging en nog een doos vol kleinspul !!

Ohja en nog effe activeren via TAN code bij dealer € 100 a € 150 indien je de airco anders schakeld dus zonder aanpassing van het motormanagement , zal het motortje afslaan bij inschakelen van de pomp . Nu nog effe vacumeren en afvullen ..... tja en nu maar hopen dat ik niks vergeten ben

h.hannemann PRO, 13 jaar geleden

Vergeten te vermelden dat de leidingen en de condensor vaak zo slecht zijn dat ze bij het aanraken cq kijken naar al defect zijn ( aansluitingen/koppelingen geoxideerd zodoende sluiten de rubbers niet meer af )
Soms bij twee/drie jaar oude/jonge smartjes

Ed_audi, 13 jaar geleden

Enig idee hoeveel sleutelwerk dit is?
Demonteren en weer monteren?

Renaultmonteurtje PRO, 13 jaar geleden

nou ???

wat is het geworden ?


rekenmaar op een paar dagen werk,

Ed_audi, 13 jaar geleden

Eigenlijk is het bij deze auto niet nodig een airco, beide ramen open en het lijkt wel een airco.

Gezien de kosten die erbij komen kijken, is het intresant, namelijk 150 euro tan code programmeren, 100 euro aan klein materiaal filter+o-ringen, dan een kleine 200 euro aanschaf gebruikte airco => 450 euro excl inbouw.

Het inbouwen is best een karwei, zoals motor in de service stand zetten en dan kom je er ook maar zo zo bij, interieur er half uit, en de volledige electrische installatie moet je overzetten om het werkend te krijgen. Dus dat is gewoon een paar dagen.

En arbeidsloon a 40 euro per uur, stel 3 dagen, ben je 960 euro inbouw kwijt. Dus je moet het wel zelf doen om het enigsinds intresant te houden, en dan nog vraag ik me af of je het bij verkoop het eruit haalt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Smart Fortwo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.