Smart City Coupe: Motormanagement lampje Smart City Coupe 0.6 40KW blijft branden

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 600cc

Hallo allemaal,

Ik heb de motor van mijn Smart gereviseerd en hij loopt en rijd goed. Alleen na een meter of 10 rijden gaat het motormanagement lampje branden. Als ik reset dmv accu los en weer vast te zetten, gaat het lampje uit. Zolang ik niet rijdt met de auto(in de neutraal), kan ik gas geven zoveel ik wil en blijft het lampje uit. Zodra ik ga rijden, gaat het lampje na een meter of 10 rijden branden, en kan het alleen weer uit door een reset. Als ik heel langzaam rijd, blijft het lampje ook uit, maar zodra ik gewoon gas geef gaat het weer branden. Wie weet waar dit aan kan liggen?
Ook als het lampje brand, rijdt de auto goed, hij gaat niet in noodloop

Bij voorbaat dank & mvr gr, Toon

ToontjeLager

Geplaatst door ToontjeLager , lid sinds 13 jaar geleden

3 Reacties

oldford PRO, 10 jaar geleden

Lampje is makkelijk op te wekken, dus eerst maar eens de foutcodes laten uitlezen.
Dat scheelt een hoop gezoek en gegis.

ToontjeLager, 10 jaar geleden

Als ik er niet uitkom, laat ik hem uitlezen. Heb zelf wel een OBD2 tool, maar die zal niet werken op een Smart uit 2000. Ik hoop eigenlijk dat iemand weet wat het kan zijn met deze rare combinatie. Ik dacht dat motormanagementlampje met emissie heeft te maken, en dan maakt het toch niet uit of de auto rijdt of in zijn neutraal staat? Als ik heb gereset, de auto start en in zijn vrij laat staan gaat het lampje met geen mogelijkheid branden. Ik kan gas geven wat ik wil het lampje blijft uit. Ook als ik heel langzaam rijdt, blijft het lampje gewoon uit. Zodra ik normaal wegrijdt, gaat het lampje na een meter of 10 branden.

Mvr gr, Toon

ToontjeLager, 10 jaar geleden

Hallo allemaal,

Vannmorgen de Smart laten uitlezen bij EMA Eindhoven, en het blijkt de toerentalsensor op de versnellingsbak te zijn.

Mvr gr, Toon

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Smart Fortwo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.