Smart Cabrio 2002: Smart, motor heet, alle vermogen weg, motor koud, loopt perfect

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 700CC

Ik heb een probleem, 6 maanden geleden is er een nieuwe turbo op mijn smart gekomen, er zat een scheur in de turbo, zodat bij hitte, uitzetting, alle druk weg viel, maar de motor nog bleef lopen. Als de motor koud was, werkte alles weer even.

Nu heb ik een nieuw probleen, de turbo is niet gescheurd kan ik nu vast zeggen. Ik rij met mijn Smart, de motor wordt heet en vervolgens valt echt langzaam maar zeker alle druk weg to stilstand. Geen moter vermogen, geen turbo niks. Moter loopt ook erg slecht staionair dan.

Reed 130, voelde een lichte schok en vervolgens ging de motor steeds langzamer lopen. Tegen de berg op ( ik woon in Johannesburg ) viel de auto echt helemaal stil. Laten afslepen, 2 uur later alles weer koud, moter loopt als een zonnetje, totdat het weer heet wordt.

Wat kan dit zijn?
Alvast bedankt

Sppedyf

Geplaatst door Sppedyf , lid sinds 14 jaar geleden

4 Reacties

h.hannemann PRO, 14 jaar geleden

Is natuurlijk zonder uitlezen cq ter plaatsen bekijken van e.e.a moeilijk een oplossing te geven.

Ik ga voor een defecte BDP sensor...

Sppedyf, 14 jaar geleden

Ok, nieuw probleem, er zat kennelijk weer een haarscheurtje in de Turbo, die hebben ze nu onder garantie vervangen, tevens de cycle valve.
Ik rij weg bij de garage, versnelling 1 en 2 trekken normaal door, dan naar 3 ( niet op de automaat stand, ik trek door tot max RPM en dat ie dan zelf opschakeld )
Na de 3de versnelling trekt ie niet meer door naar 4, ik rij 100 in zijn 3, dan eindelijk schakelt ie door naar 4, om vervolgens vermogen te veliezen en niet boven de 100 km/u uit te komen.....
Heb rechts omkeer gemaakt naar de garage, kan ik je vertellen

Carlos85, 14 jaar geleden

Hmm wel veel pech zeg...Maarre trek je door tot in het rode gebied dus? Das niet echt gezond om vaak te doen toch. Al iets van de garage gehoord? Succes

check

Beste antwoord, geplaatst door Sppedyf, 14 jaar geleden

Ah,,
Sorry, ja, topic ga ik nu sluiten, die rukker van en monteur, tsja, Afrika, was vergeten een of andere vacuumslang goed vast te zetten, zijn ze weer een dag naar op zoek geweest. Mar nu loopt ie wer als en zonnetje.

Ja, ik trek altijd door, rij met mijn smart net als met mijn kart. Ja het slijt harder, kost meer geld, maar fun mag geld kosten toch / ;-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Smart Mini of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.