Smart Cabrio 2001: smart schakelt slecht

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel

goeiendag allemaal,
ik heb een probleem met een smart als ik hem in de versnelling zet en hij staat op automatisch dan schakelt hij koud nog wel even op tot de drie maar daar stopt hij dan en als hij warmer word word het alsmaar erger.
als ik hem dan met de hand naar de 4 druk dan gaat hij wel door maar de automaat werkt als hij warm is helemaal niet meer.
zodra ik hem op handschakelen zet schakelt hij wel op maar erg schokkerig.

ik hoop dat julie mij kunnen helpen vriendelijke groet ruud

ruud850t5r

Geplaatst door ruud850t5r PRO , lid sinds 16 jaar geleden

4 Reacties

h.hannemann PRO, 11 jaar geleden

Heeft het smartje wel het gewenste vermogen ?? of heb je het idee dat het vermogen na de derde versnelling deels weg valt ??
cq de motor in noodloop draait ??

Turbo werking moet goed voelbaar zijn !!
Zit in de richting van een lekke egr klep te denken door vervuiling ??

ruud850t5r PRO, 11 jaar geleden

ik heb niet echt het gevoel dat het vermogen weg valt de turbowerking is er volgens mij wel kan ik makkelijk bij de.
EGR komen om die te controleren?

alvast bedankt Ruud

ruud850t5r PRO, 11 jaar geleden

goedemiddag ik ben vanmiddag even bezig geweest met de smart nu ik er met het rijden echt even goed opgelet heb zou het kunnen dat mijn turbodruk wegvalt, heb de egr klep (het electrische gedeelte) er al even afgehaald.
De klep wie daaronder zit kan ik gewoon indrukken met de hand, zit niet vast en het electrische gedeelte de pin kan ik ook naar binnen drukken heb net al even zonder stekker aan de egr gereden maar daar werd het niet anders van hoop dat julie mij kunnen helpen

h.hannemann PRO, 11 jaar geleden

[quote=ruud850t5r]goedemiddag ik ben vanmiddag even bezig geweest met de smart nu ik er met het rijden echt even goed opgelet heb zou het kunnen dat mijn turbodruk wegvalt, heb de egr klep (het electrische gedeelte) er al even afgehaald.
De klep wie daaronder zit kan ik gewoon indrukken met de hand, zit niet vast en het electrische gedeelte de pin kan ik ook naar binnen drukken heb net al even zonder stekker aan de egr gereden maar daar werd het niet anders van hoop dat jullie mij kunnen helpen[/quote]
Juist ja het elektrische gedeelte even vergeten , is vrijwel nooit stuk !
De klep die bedient wordt door de elekt.klep moet goed gangbaar zijn d.w.z niet alleen goed indrukbaar zijn maar ook geheel terug !!
En daar zit volgens mij het probleem !! je moet voelen dat de klep op de zitting valt ( "metaalachtig klikje" ) bij het terug laten "schieten" van de veerbelaste klep .
Door de lekkende klep blaas je de turbodruk richting uitlaat ipv inlaatspruitstuk .. resultaat geen foutmelding maar wel weinig vermogen , weinig vermogen resulteert weer in niet automatisch overschakelen ??? !!!

Het geheel verwijderen en reinigen met een carbon/roet reiniger .
Ik gebruik altijd een ultrasoon ( als nieuw )

ps. het afpluggen van de egr klep met een dichte pakking is niet milieuvriendelijk .... ;-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Smart Mini of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.