Smart Fortwo: snelheidsmeter plat, abs/asr lampje aan

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 600

Hallo,

Bij de smart van mijn partner speelt al een tijdje het volgende probleem.
Tijdens rijden of bij starten valt spontaan snelheidsmeter naar beneden en gelijktijdig gaan de lampjes van ABS/ASR dan branden.
Tijdje terug was het telkens het acculampje maar dit lag aan een losse plusverbinding op de accu.

Het lijkt er nu op dat het iets van het ABS-systeem is (ABS wielsensor) of wellicht toch een defecte accu die een spanningsval veroorzaakt.

Deze week was het zelfs zo dat er na het starten niet geschakeld kon worden. Na de auto weer op slot / open te doen was het probleem weg.

Nadat de lampjes gebrand hebben gaan ze wel uit. Dus er blijft niets constant branden.

Heeft iemand dit reeds eerder meegemaakt en is dit een storing die makkelijk te ressetten valt (bij uiteindelijk smartcenter denk ik) of is het wellicht een kwestie van accu 10 minuutjes los gooien?

sterremans

Geplaatst door sterremans (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Smart mini? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

wasch123 (0) PRO, 17 jaar geleden

Accu los gooien heeft geen zin, dit is een tijdelijke oplossing. Even langs een smart center en laten uitlezen.

robert10034 (0), 16 jaar geleden

Same probleme!!!

http://nl.youtube.com/watch?v=9XF5AUikE5...

Het rare is als alle lampe gaan branden hij er opeens 300 km bij op teld. Ik heb volgens de gps in 2 maanden 2.000 km gereden en volgens de teller 10.000.

Top service van smart Amsterdam. Woensdag belde ze me, dat ze 3 X de zelfde fout hadden gevonden. Fout in het stuurhuis. Conclusie NW stuur. Ze hebben ook geprobeerd om er achter te komen waarom hij zo veel meer km rekende, maar dat konden ze niet vinden. (ik baale) Voor de zekerheid hebben vandaag een test gedaan met een stuur van een andere Smart. Toen ze daar 90 km mee hadden gereden kregen ze dit probleem... http://nl.youtube.com/watch?v=9XF5AUikE5... En toen had hij er 300 km bij geteld! (pff ben niet gek)


Smart Center / Amsterdam
Wij hebben deze week volgens afspraak diverse keren met de auto gereden om te kijken of we de storing ABS/ESP konden lokaliseren. Nu ongeveer 90 km gereden, computer gaf drie dagen alleen storing over de stuurhoeksensor. Vandaag weer proefgereden, ABS/ESP begon te knipperen en er kwamen 3 streepjes in display en voertuig heeft 300 km meer gereden dan de dagteller . Overleg gehad met DaimlerChrysler Nederland. Advies was om eerst MEG/SAM en combiklok te vervangen. Hierna weer proefrijden, kabelboom moet dan vervangen worden als probleem niet verholpen is.

Ze hebben de importeur gebelt, en die hadden nog nooit van het probleem gehoord. Ze waren erg geïnteresseerd in het probleem, alleen daar heb ik niet zo veel aan

Onderdelen kosten / MEG/SAM
1000 +- EX
Uurloon 80 / +- 4 uur ex
=1570. incl.

Maar het zou ook de kabelboom kunnen zijn.
Kabelboom / 1000 +- ex
Uurlook 80 / +- 10 uur ex
=2142. incl.

Maakt een totaal van?
+-3712 (Wacht! Dit is plus minus berekening, waarschijnlijk word het meer)

Dit geeft mij het gevoel dat ze alles willen vervangen omdat ze het ook egt niet weten. Deze kosten zijn te hoog en niet rendabel.

richard wasch (0) PRO, 16 jaar geleden

@ Robert met de witte smart.

Hoe is het verder afgelopen?

Ja, jij kent mij ook.

robert10034 (0), 16 jaar geleden

Nog Smart Nog de inporteur heeft het kunnen vindenden. :( Ik heb het op Een duitste France Belgiese UK forum gezet en nietmand wist het.
Smart Adam heeft me een super inruilprijs gegeven, en heb een nw gekocht. Ik heb er zo lang naar gezocht, maar niet kunnen vinden.
Thaks voor je advies.

Je advies wat wel een uitkomst als hij hellemaal niets meer wou doen! ty.

Cheers
Robertr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Smart mini of stel zelf een nieuwe vraag.