Smart Fortwo: vermogen niet al te best / roetende diesel

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 33kw

Hoi, heb een smart for two diesel van 2003. Kilometerstand is inmiddels 263000. Al geruime tijd wordt ik geplaagd door een kleine lekkage ( olie/diesel) Inmiddels van dit forum begrepen dat dit kan zijn dat de luchthapper de intercooler heeft beschadigd en dat deze vervangen zou moeten worden. Voor de rest zie ik dat mijn smartje steeds meer gaat roeten, luchtfilter natuurlijk al vervangen. Krijg na het lezen van vele topics het idee dat de turbo toe is aan vervanging, wellicht ook de verstuivers eens nazien.
Nu mijn vragen: kosten intercooler ?, kosten turbo ? kosten verstuivers ?
Ben benieuwd, wil het laten uitvoeren door een goede smart garage dus advies hierin kan geen kwaad. Woon zelf in Zeeland dus groningen valt dan af natuurlijk.

stelt757

Geplaatst door stelt757 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Smart mini? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Carlos85 (0), 15 jaar geleden

EGR misschien verstopt? Er zit een bekende/goede smart specialist in Castricum (www.kleinsmanautotechniek.nl) Op smartforum.nl staan goed ervaringen. Alleen is dat voor jou niet naast de deur :-(

stelt757 (0), 15 jaar geleden

Probleem is opgelost. Smart heeft een grondige beurt gehad bij Jos Kleinsman en rijdt weer als nieuw, eigenlijk veel beter als nieuw. Dus problemen met je Smart: ga naar Jos Kleinsman toe, hij zorgt dat je weer tevreden weg rijdt.

Carlos85 (0), 15 jaar geleden

Goed om te horen! Hij is idd een bekende onder smartfans :-) Top bedrijfje!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Smart mini of stel zelf een nieuwe vraag.