SsangYong 0: Kan motor niet stil leggen.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.9

Een paar weken geleden kon ik de motor niet stil leggen,vaciumpomp vernieuwt.Probleem is niet helemaal opgelost,nog een filterke vernieuwt en gaat nu wel.Maar nu werkt de 4x4 hoog en laag niet meer,maar controle lampjes lichten wel op.Kan dit ook met de vaciumpomp te maken hebben.De garage raad aan voor de vrijloopnaven te vernieuwen door handmatigen.Iemand een idee of dit wel klopt.
Grt Guido.

iemants123

Geplaatst door iemants123 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor SsangYong 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Gui . In jouw auto ligt een mercedes motor. Veel functies worden door de pomp die ook de remmen bekrachtigt van vacuum voorzien. De pomp zit voorop de motor met daaraan een dikke plastic slang. Deze lekken (bijna) nooit maar aan de dunne zitten overal vertakkingen met rubber tules. De kwaliteit laat zeer te wensen over en loop ze allemaal na of koop een handvol en vervang ze allemaal . Dan zie je bijna bij het schutboard een loos eind met een filtertje en een restrictie . Bouw dit weer precies zo in . Zoniet dan gaat de motor wel uit maar daarna nooit meer aan omdat het vacuum in stand blijft. Je kunt ook eerst vacuum zetten op het potje van de brandstof-pomp om te zien of het membraam in dat ronde ding nog heel is ...... begin met dit laatste. Succes.

iemants123 (0), 13 jaar geleden

Punt ,we gaan dit proberen in de loop van de volgenden week.Ik laat nog iets weten of het gelukt is.Merci.

iemants123 (0), 13 jaar geleden

Hoi,ik heb dit probleem op gelost en direct gebruik van gemaakt voor nieuwe remschijven en blokjes te steken van voor.Van achter ook alles na gekeken en nieuwe blokjes op gestoken,maar hier heb ik een probleem met de deugel waar de remklauw op vast word geschroeft.De asjes die dienen voor de remklauw te centreren waren vast geroest en nu is er 1 af gebroken.Kan je deze los kopen of is deze volledig met beugel en remklauw.

Wouterkr (0), 13 jaar geleden

Hoi,

Ik heb met mijn musso precies hetzelfde probleem. Motor blijft draaien, op te lossen door sleutel uit contact te halen en daarna gas geven. 4x4 werkt ook niet meer, lampje op dashboard brandt ook niet. Iemants123, hoe heb jij dit opgelost?
Alvast bedankt voor jullie reacties.
gr

iemants123 (0), 13 jaar geleden

Hoi Wouterkr,
De problemen van het niet stilleggen en de 4x4 lag aan het vacium systeem.Alle vacuum leidingen na kijken op lekken.Ik heb alle uitleg gekregen op de site van ssangyong (www.ssangyongclub.co.uk ).Een beetje zoek werk op de site maar het loont de moeite,er staan ook foto's op van de leidingen en de wielnaven.Heb ook hier in de lokale garage van ssangyong te horen gekregen dat er ook hand bediende wielnaven worden gestoken voor het probleem met de 4x4.Succes.
grt Guido.

Wouterkr (0), 13 jaar geleden

Guido bedankt. Ik zal er eens naar kijken.'
Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je SsangYong 0 of stel zelf een nieuwe vraag.