SsangYong ssangyong rexton: kromme remschijven bij handgeschakelde rexton

Bouwjaar: 2004

Ik kreeg in de eerste 15000 km langzamerhand last van trillingen tijdens het remmen. De dealer stelde voor om de remschijven af te laten draaien. Echter richting de 30000 km beurt kreeg ik langzamerhand weer last van kromme remschijven. De dealer stelde weer voor om de remschijven af te laten draaien.
Nu even mijn vraag; hoe vaak mag je remschijven van een nieuwe auto afdraaien?

strak

Geplaatst door strak (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor SsangYong Rexton? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

omega8258 (0), 18 jaar geleden

tot je de minimum dikte voor je schijven bereikt hebt.
maar ik vind het niet normaal dat je schijven om de 15.000 km krom trekken.

strak (0), 18 jaar geleden

Ik vind het ook heel vreemd dat de schijven nu al twee keer afgedraaid moesten worden. Daarom ben ik heel benieuwd of dit bij meerdere Rexton rijders voorgekomen is. Bij de dealer krijg je meestal te horen "u bent de eerste!", dit geloof ik dus niet. De auto remt overigens nu nog steeds goed. Het is inmiddels 2000 km geleden dat ze voor de tweede keer afgedraaid zijn.............

Mark7308 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoe vervelend het ook klinkt, het ligt toch in 9 van de 10 gevallen aan de bestuurder. Zwaar beladen of zware aanhanger, een keer flink remmen en bij stilstand rempedaal ingedrukt houden is vaak al genoeg. De schijf koelt op de plaats waar de remblokken vastgrijpen extra snel af t.o.v. de rest van de schijf.
Bij een automaat is hier dan ook bijna niet aan te onkomen.
Verder, ik heb geen idee wat een set schijven kost voor een Ruxton, maar ik ga voor het gemak even uit van 250 euro. Dan zouden de remmen 0,01 cent per kilometer kosten als ze bij 15.000 km vervangen moeten worden. Lijkt me niet echt iets om me zorgen over te maken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je SsangYong Rexton of stel zelf een nieuwe vraag.