Subaru Forester: automaat probleem?

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Pas een Subaru Forester gekocht. Rijdt fantastisch.
Alleen bij vanuit stilstand wegrijden en de stuur helemaal linksom of rechtsom draaien, krijg je een wringend gevoel (iets van weerstand) onder de auto. Is dat normaal? Heeft dat te maken met de permanente 4WD?
Is het iets met de viscokoppeling?
Ben benieuwd wat het antwoord is?
Gr. Paul

amfac

Geplaatst door amfac (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Forester? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

voyager (0), 11 jaar geleden

Zou aan uitlijning kunnen liggen. In dat geval glijdt de auto over de voorwielen (wil eigenlijk rechtdoor rijden).Als het wel zo is kom het door 4wd.

amfac (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor je antwoord.

Bij de auto is alles al gecontroleerd wat uitlijnen en voorassen betreft. Die zijn helemaal goed.
Bij stuur linksom en rechtsom voel je de trilling onder de auto en dan zorg je dat je snel weer rechtuit rijdt.
Gr. Paul

voyager (0), 11 jaar geleden

Mij rest dan nog een vraag. Gebeurt het bij volledige stuuruitslag of kan ik beter vragen hoe veer is het stuur gedraaid in een bocht als het optreedt?

amfac (0), 11 jaar geleden

Het gebeurt al bij bijna volledige stuuruitslag.

voyager (0), 11 jaar geleden

Ik heb het ook. Niet echt storend, maar het is aanwezig. Alleen isvanachter de computer niet te achterhalen of het bij jou echt veel is.Ik zou voorlopig letten op bandenslijtage(voorbanden).Als die slijten op de randen (vooraal buitenranden)en de bandenspanning steeds op peil is is iets mis. ander zou ik gewoon doorrijden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Forester of stel zelf een nieuwe vraag.