Subaru Outback 2008: Climate Control werkt niet meer

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0R

Helaas heeft sinds kort de volledige climate control van mijn Outback de geest gegeven. Alles is door Subaru doorgemeten en hun conclusie is dat het de radio/cd/nav/climate unit moet zijn die stuk is. Kosten €3500,-. De unit werkt verder, op de climate control na, prima. Dus op zoek naar een sloopunit. Getest en OK bevonden exemplaar gevonden maar ook deze vertoont hetzelfde probleem. Alle kabels zijn volgens de garage doorgemeten en ook de zekeringen zijn goed volgens hen, het moet dus wel weer aan de unit liggen. Wat mij betreft is dit allemaal iets te toevallig dat ik net twee units tref, beiden uit 2008, welke precies hetzelfde zeer zeldzame mankement vertonen.

Zelf heb ik steeds gedacht aan een probleem met de later ingebouwde standkachel van Webasto, volgens Subaru kan dit er niets mee te maken hebben. Ik ben ondertussen een beetje ten einde raad gezien de auto praktisch onbruikbaar is zonder verwarming en ventilatie. En voor ik de auto weer voor honderden Euro's uit elkaar laat trekken en onderzoeken probeer ik eerst maar eens hier of iemand tips of advies heeft.

Alvast bedankt voor het meedenken! Ik heb een foto toegevoegd van de unit toen die nog helemaal werkte.

Outback

Geplaatst door Outback (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Outback? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1830) PRO, 9 jaar geleden

Als er in de kachelweerstand van de interieurventilator een storing zit , werkt de rest ook niet , is dit ook gecontroleerd ?

Outback (0), 9 jaar geleden

[quote=kaleido 1]Als er in de kachelweerstand van de interieurventilator een storing zit , werkt de rest ook niet , is dit ook gecontroleerd ?[/quote]
Bedankt, is dan ook het display uit en werkt de bediening niet?
Zou dat met uitlezen en doormeten dan niet duidelijk worden?
Ik zal het morgen navragen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Outback of stel zelf een nieuwe vraag.