Subaru Vivio: Homokineet van Vivio demonteren

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 0.7 GLI

Hallo,
Ik zit met het volgende Probleem.IK moet voor de apk de aandrijfhoes vervangen aan de wielzijde.Normaal gesproke geen probleem.Bij deze VIVIO krijg ik de aandrijfas niet uit de naaf.Nu zat ik te denken of er misschien een mogelijkheid is om de homokineet uit elkaar te halen en dan zo de hoes te vervangen.Nu zou ik dus niet weten hoe de homokineet uit elkaar te halen.Ik heb op internet gelezend dat bij sommige auto's je een paar tikken naast de aandrijfas te geven?Heeft iemand dit al eens op deze manier gedaan?Bij de nieuwe hoes zaten ook 3 "borgringetjes".Zou dit misschien de ringetjes zijn die de homokineet vast houd?
Alvast erg bedankt,

Groetjes Yilmaz

mk1_driver

Geplaatst door mk1_driver (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Vivio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Mausx (0), 14 jaar geleden

de homokineet aan de wielkant kun je niet demonteren, alleen bakzijde. dat is ook de werkwijze. as demonteren, binnenste kop er af en dan de hoes vervangen.

naaf goed inspuiten met kruipolie en dan een goeie zware poelietrekker gebruiken om de as er uit te drukken. oppassen dat niet het schroefdraad beschadigd.

mk1_driver (0), 14 jaar geleden

[quote=Mausx]de homokineet aan de wielkant kun je niet demonteren, alleen bakzijde. dat is ook de werkwijze. as demonteren, binnenste kop er af en dan de hoes vervangen.

naaf goed inspuiten met kruipolie en dan een goeie zware poelietrekker gebruiken om de as er uit te drukken. oppassen dat niet het schroefdraad beschadigd.[/quote]
Update 04-02-2010


Allereerst mausx,bedankt voor je reactie.

Het is vandaag gelukt.
As aan wielzijde uit de homokineet getikt.Zat geborgd met een ringetje.Nieuw ringetje zat idd bij de nieuwe hoes.even met 2 personen gedaan.Veerpoot losgemaakt en draagarm/stuurarm.1 pers gtrokken aaan naaf en toen de ander een tikje naast de as op de homokineet.kwam makkelijk los.
in elkaar zetten gaf ook geen problemen.ringetje goed centreren en een voorzichtig tikje op de naaf.

Mausx (0), 14 jaar geleden

oké dan, ik wist het eigenlijk van een justy, dacht dat dit het zelfde was.

Gelukkig voor jou niet, haha

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Vivio of stel zelf een nieuwe vraag.