Subaru Justy: knarsend geluid bij starten

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Mijn justy uit 91 maakt bij het starten zo'n 1 op de 5 keer een knarsend geluid moeilijk te beschrijven geluid maar de motor word in iedergeval niet aangedreven lijkt wel of de startmotor wel draait maar niks aandrijft ofso en dat die daardoor heel hard draait en dat geluid maakt. Ik had dus vorige week de startmotor vervangen door eentje van de sloop omdat ik dacht dat het daaraan lag maar nu is het nog steeds. Wat zou het verder nog kunnen zijn waardoor die dit geluid maakt en dan niet wil starten en 5 sec later als ik het opnieuw probeer zonder problemen start.

koenrs

Geplaatst door koenrs (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Justy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

Starterkrans versleten, dus oftewel nieuw vliegwiel erinzetten, of mee leren leven. ( tip, bewaar de oude startmotor als deze het nog deed, vroeg of laat trek je de tanden van de startmotor af, heb je nog een reserve).

Groeten Marcel

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

gewoon een goede startmotor kopen als het je starterkrans is doet ie het ook niet na 5 sec.

koenrs (0), 14 jaar geleden

Dat dacht ik dus ook al dat het me starterkrans niet kon zijn want die zag er (toen ik de startmotor verving) ook nog goed uit zeg maar vrij scherpe tanden weinig slijtage. Zijn er ook nog andere dingen waar het aan kan liggen dan alleen de startmotor bijvoorbeeld de aansturing van de startmotor die kortsluiting maakt of iets dergelijks zodat die wel draait maar de bendix niet naar buiten komt??

Santa (0), 14 jaar geleden

Of de bendix komt niet ver genoeg meer naar buiten.
Maar je hebt de startmotor inmiddels vervangen, begrijp ik?
Probleem opgelost?

koenrs (0), 14 jaar geleden

nee ik had de startmotor inderdaad al vervangen voor eentje van de sloop geen nieuwe dus maar het probleem blijft. Dus het zou natuurlijk nog steeds de startmotor kunnen zijn maar is wel zeer onwaarschijnlijk.

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

startmotor even eronderuit halen de bendix wat smeren dan op de grond met startkabels proberen of ie echt met kracht eruit springt je pakt de min op het huis en dan de plus op dat kleine draadje of aansluiting dan moet ie er goed uitspringen en pak je dat kleine stekkertje en de grotere aansluiting tegelijk springt ie eruit en moet draaien,,,,wacht even heb jij een startmotor met neus of zit er in je versnellingsbak een bronzen busje waarin de startmotor valt???

koenrs (0), 14 jaar geleden

ik heb een startmotor met een neus waar de bendix zeg met kracht uitspringt en dan het vliegwiel aan zou moeten pakken en aandrijven.
Kan je dat verhaal van testen van de startmotor alleen nog een keer duidelijk uitleggen want ik begrijp het niet precies wat ik met de startkabels moet doen om hem aan de gang te krijgen buiten de auto mijn startmotor heeft een grote aansluiting die zeg maar rechtstreeks met een dikke draad op de accu aan zit gesloten en een dunnen aansluiting waarvan een draadje verder naar de kabelboom gaat(contactslot dus lijkt me) en dan zit op de startmotor zelf nog een draadje die van het grote gedeelte van de startmotor naar het kleine gedeelte gaat.

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

je legt de startmotor op de grond zet er je voet op of houd hem stevig vast,dan pak je de min accu met startkabel op het huis van de startmotor gewoon erop klemmen dan pak je plus accu en duw je gewoon op dat kleine kabeltje startrelais(contactslot)dan moet de bendix eruit springen pak je echter het kleine kabeltje en de grote aansluiting die naar de accu gaat samen dan moet de bendix eruit springen en moet hij ook draaien als je je startkabel klem goed openhoud kun je makkelijk die 2 contacten samen pakken het lijk allemaal omslachtig maar is echt klik klik en hij gaat echt tekeer maar kan geen kwaad misschien dat je in het begin een keertje schrikt van de kracht van de startmotor maar dat is maar eenmalig en er springt wel een vonkje vanaf maar geen paniek je krijgt ook geen stroom want is maar 12 volt de accupolen kun je ook zo allebij vastpakken

koenrs (0), 14 jaar geleden

oke het is gelukt de oude startmotor werkt dus ook nog gewoon het naar buiten schieten gaat naar mijn iedee vrij krachtig dus ik denk het dat probleem ergens anders ligt miss bij de aansturing ervan of te weinig vermogen accu geeft genoeg voltage. iemand enig iedee? startrelais in de war of iets?

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

massakabel van accu naar motor nog goed en vast de plus kabel accu nog goed en vast bij de aansluitpunten waar de kabel in een schoentje zit geknepen goed vast

koenrs (0), 14 jaar geleden

ik heb dit nu ook geprobeerd met starkabels maar het probleem blijft ene keer wel andere keer niet weet nu ook het geluid meer te specificeren het klinkt net als dat je probeert te starten terwijl je motor al draait dat geluid is het. Ik hoop dat iemand nog enig iedee heeft??

koenrs (0), 14 jaar geleden

opgelost: lag aan starterkrans

Hans4040 (315) PRO, 14 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Justy of stel zelf een nieuwe vraag.