Toyota Corolla: 2003 Corolla Sedan: Bonkend geluid bij gas-los-gas en korte drem

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 VVT-i

Beste troubleshooter,

Mijn Corolla Sedan uit 2003 (handbak, 138k op de teller) heeft sinds kort een bonkend of knakkend geluid als ik in zijn 1e versnelling wegrij, over schakel naar zijn 2e versnelling, of achteruit de parkeerplaats op rij. Ook als ik, eenmaal op snelheid, ineens het gas in trap hoor ik soms een 'knak' of lichte bonk uit het vooronder. Dit bonken hoor ik soms ook als ik over een korte dempel heen rij (zwart-geel verkeersdrempel).

De Toyota dealer heeft 2 weken terug - toen het probleem net 2 dagen oud was - bij de beurt en APK+uitlijnen niets opgemerkt. Zelf heb ik het vermoeden dat het een motorsteun is, ook omdat dit bonkend geluid naar mijn idee drastisch minder wordt als de motor goed warm is. De koppeling is een paar duizend kilometer terug vervangen onder garantie, maar dit lijkt mij (denk ik) niet het probleem.

Kan iemand mij misschien een logische verklaring geven voor het geluid?

Alvast mijn dank,

Robert.

robert_103

Geplaatst door robert_103 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hobbyist1699 (0), 11 jaar geleden

Beste Robert

Ik denk dat jezelf het antwoord hebt gegeven, je zou ter controle de motor heen en weer kunnen schudden.

Gr

robert_103 (0), 11 jaar geleden

Gister avond zijn we er eindelijk achter gekomen wat het is: de passagiersstoel. Hier had ik ook iets over gelezen op internet, iemand die hetzelfde euvel had. Mijn vriendin merkte het op, dat bij bepaalde belasting deze soms knakt tijdens optrekken/remmen of het nemen van drempels. In ieder geval bedankt voor het meedenken!
Gr. Robert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.