Toyota Yaris 2002: Accu verkeerd aangesloten

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 2NZ-FE, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 63

Help!!! Ik heb de accu verkeerd om aangesloten, daarna wel. Nu start hij wel maar krijg hem niet uit de neutraal stand. (is een automaat) Heb ook geen dashboard verlichting, geen knipperlicht.
Heb wel voor het starten nog een 15 amp. zekering vervangen die was doorgebrand. De andere zwarte, grijze en een blauwe dingen op de twee zekering boxen (weet niet wat deze dingen zijn, relais? ), heb ik niet kunnen controleren want deze zijn niet transparant. Wat kan er nog verder aan relais, zekeringen stuk zijn.?

D'n Huug

Geplaatst door D'n Huug (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

check

Beste antwoord, geplaatst door kaleido 1 (1425) PRO, 2 jaar geleden

Er is /zijn 1 Of meerdere hoofdzekeringen defect , als je geluk hebt , zitten op je plus klem en anders in de zekeringkast onder de motorkap , minimaal 30 ampere en zwaarder .
Anders computer/s defect.

D'n Huug (0), 2 jaar geleden

Hallo Kaleido. Was ook bang dat er meerdere redelaars defect zijn. Maar er zit wel een blok op de pluspool van de accu. Misschien dat daar een zekering zit. Hier kijk ik morgen naar. Alle zekeringen zijn in orde. Heb ze vandaag nog maar eens doorgemeten voor de zekerheid. Alleen relais doe ik morgen ook even doormeten met wat hulp. Maar ik dacht als die zekering is doorgebrand van de pluspool, dan zou de auto toch niet moeten starten?. Of kan dit toch?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.