Toyota Auris 2008: Automaat schakelt tijdens rijden naar neutraal/vrij

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 1ZR-FE, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 91

Beste,

Onze Auris automaat uit 2008 (130k op de teller) schakelt tijdens het rijden naar zijn neutrale stand. Hierdoor kan er niet meer verder gereden worden. Na de pook een paar keer naar andere standen te schakelen of de auto uit te zetten werkt het weer even.

Volgens Toyota dealer heeft dit 9/10 keer met de koppelingsplaten (versleten) te maken. Ook in andere forums kwam dit probleem naar voren. Echter blijkt er met de koppelingsplaat niks mis te zijn.

Nu is de versnellingsbak er onderweg en wordt nagekeken. Gezien het aantal km op de teller en ik exact weet hoe er in is gereden gezien mijn vader deze auto destijds nieuw heeft gekocht en erg netjes rijdt (altijd dealer onderhouden) kan ik mij niet voorstellen dat de versnellingsbak stuk is.

Ik vermoed een elektronica probleem. Nu had de Toyota dealer het ook over resetten van de versnellingsbak maar dit zou in 80% van de gevallen resulteren is een kapotte / niet meer werkende versnellingsbak. Geen idee of dit klopt.

Volgens de garage waar de auto nu staat zijn onderdelen op gebied van elektronica / versnellingsbak voor dit type auto niet verkrijgbaar in NL en betaal je via Toyota (import) de hoofdprijs wat de auto niet meer waard is.

Ik weet dus niet zo goed wat ik hier nu mee moet. Uiteraard eerst even wachten wat er uit de diagnose van de versnellingsbak komt. Maar het lijk mij (als het een elektronica probleem is) dat er enigszins iets gereset kan worden? Dat 80% van de auto's daarna niet meer zou werken lijkt mij een wat vreemd verhaal maar ik heb er verder geen verstand van. Iemand enig idee?

Bedankt!

tester123

Geplaatst door tester123 , lid sinds 2 maanden geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Auris of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.