Toyota Yaris: Bougies Toyota Yaris 1.0 2007

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1KR-FE

Geachte medeforummers,

Onder het mom 'domme vragen bestaan niet' (maar ik ga hier een goede poging wagen) wil ik hier het volgende vragen:

Ik heb een Toyota Yaris 1.0 uit 2007 en ik wil de bougies vervangen. Dat is niet moeilijk maar er zijn mij 2 dingen toch onduidelijk:

- de elektrodeafstand van de betreffende bougies
- aandraaimoment van de betreffende bougies

Op dit moment zitten er NGK's in (ik weet niet welk type). Er is keuze uit NGK, Bosch, Beru of Denso. Mijn voorkeur gaat wederom uit naar NGK. Ik heb namelijk ergens gelezen dat Bosch (elektrodeafstand 0.8mm) niet zo goed zou zijn voor dit type motor. Denso's zouden optimaal zijn met een elektrodeafstand 1.1mm en dienen met 18Nm aangedraaid te worden aldus de workshopmanual, maar zijn voor mij net als Beru moeilijker verkrijgbaar. Maar hoe zit het dan dus met de NGK's? Zijn die ook goed met de af-fabriek 1.1mm elektrodeafstand of moeten deze nog met behulp van voelermaatjes pas gemaakt worden? En zo ja, op welke afstand?
En het aandraaimoment? Die kan ik nergens vinden, behalve dat NGK zelf adviseert om tussen de 20-25nm aan te draaien, maar is dat niet teveel als ik het vergelijk met Denso's?
Of maak ik het mij gewoon te moeilijk en kan ik ze zo gewoon er in draaien, starten en rijden maar?

Alvast dank voor het geduld en advies en met vriendelijke groet,

Aad ~ Doix

Doix

Geplaatst door Doix (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1580) PRO, 8 jaar geleden

Als je nu tevreden bent over de NGK bougies , deze kopen , electrode afstand controleren voor montage , er in draaien , vast is vast en lekker gaan rijden.
Tussen 18nm en 20nm zit niet zoveel verschil.

Doix (0), 8 jaar geleden

Met excuus voor de late afmelding, maar bougies (NGK's) zijn inmiddels gemonteerd en autootje rijdt nog naar volle tevredenheid ;)

Met vriendelijke groet,

Aad ~ Doix

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.