Toyota Land Cruiser: Chassis apk correct repareren

Bouwjaar: 1985, Brandstof: Diesel, Motorcode: 6cil 4ltr

Hallo,

Heb een HJ60 gekocht met rotte plekken in het chassis. Mag ik dit repareren door plaat op de chassisbalken te lassen of moet dit erin gelast worden?

Alvast bedankt

Martin Akema

Geplaatst door Martin Akema (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Land Cruiser? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

alfons262 (0) PRO, 13 jaar geleden

plaat met oorspronkelijke dikte van de balk gebruiken , en dit er overheen lassen mag,rondom vastlassen is mooi,(ik dacht voor apk 70%}

daandc (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik zou de rotte stukken eruit slijpen en een nieuwe plaat erin lassen dit ziet een keurmeester het liefst .

Sterker nog het liefst ziet ie dat er helemaal niet aan gelast is dit is goed mogelijk door de plaat er niet op maar er in te lassen en daarna vlakte te slijpen .

De kunst is om er een goede doorlas erin te leggen .( in de lasnaad )

Zelf los ik dit ook zo op !!!

Nico8119 (0), 13 jaar geleden

Maar wat is mechanisch sterker? Voor mijn gevoel is een plaat eroverheen lassen met proplassen sterker. Als je er een plaat tussen last, dan is een enkele lasnaad het zwakke punt.

daandc (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=Nico8119]Maar wat is mechanisch sterker? Voor mijn gevoel is een plaat eroverheen lassen met proplassen sterker. Als je er een plaat tussen last, dan is een enkele lasnaad het zwakke punt.[/quote]
Zal wel mee vallen want wij verlengen /inkorten al jaren chassis.

Waaronder dyna chassis .

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=alfons262]plaat met oorspronkelijke dikte van de balk gebruiken , en dit er overheen lassen mag,rondom vastlassen is mooi,(ik dacht voor apk 70%}[/quote]
50% is ook genoeg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Land Cruiser of stel zelf een nieuwe vraag.