Toyota Aygo: cruise control werkt niet

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat

Beste mensen,

Vorigeweek m'n aygo'tje afgehaald (november 2014, dus dat nieuwere type met dat zwarte kruis in de neus) . In de week naar het afleveren toe heeft de garage geprobeerd de curiscontrol aan de praat te krijgen, die werkte namelijk niet.
Ze brachten hem naar een "specialist" die vertelde dat het niet werkt omdat het niet goed samen werkt met het navigatie/entertainment radio die er in zit.
Nu vonden ze dat zelf ook een vreemd verhaal gezien die twee dingen (volgens mij) niets met elkaar te maken hebben, maar volgens die tweede garage zou er dus een foutmelding in de radio optreden zodra men de (originele) cruiscontol weer aansloot.
Ze hebben beloof om dit probleem volledig op te lossen en hem over een aantal weken naar de Toyotadealer te brengen, dus daar twijfel ik niet aan maar ik wil een beetje meedenken en hier een balletje opgooien.

Probleem is dus dat de cruiscontrol helemaal niks doet, gaat geen lampje aan in het dahsboard, pakt het gas niet over niks.
Als het al met de radio te maken heeft, dan is dit het type radio die er in zit :
https://www.audiovolt.nl/product/dacia-l...

Volgens mij heeft dat cruiscontrol lijntje naar de computer toe helemaal niks met m'n radio te maken toch?
Heeft iemand dit probleem al eens aan de hand gehad? Anders zal het waarsch. gewoon een kapot rempedaal schakelaartje zijn (remlichten werken wel), of een kapot aan/uit knopje op het stokje of een draad los oid.?

Bedankt alvast voor het meedenken.

rctkoehler

Geplaatst door rctkoehler (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Aygo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

harry4203 (435) PRO, 4 jaar geleden

dan trek je die imi radio toch ff los en kijkt of de cruise weer werkt. heb zelf niet echt een hoge pet op van dit soort veelal chinese rommel, dus kan zomaar storingen veroorzaken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Aygo of stel zelf een nieuwe vraag.