Toyota Yaris: Enkel aanslaan na lang starten

Bouwjaar: 2002

Yaris 1.4 d slaat enkel aan zowel koud als warm na iets te lang doorstarten.Klant kon vorige week met warme motor niet doen aanslaan .Alle sleutels geprobeerd om startbeveiliging te elimineren.Na een paar uur weer wel.Startoerental normaal.Geen foutcodes.Rijdt, eens gestart ,normaal.Dealer verdenkt pomp.Na 60000 km ? Filters op reguliere tijden vervangen.Bedankt voor enige reakties.

Luk6715

Geplaatst door Luk6715 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

a40 (0), 18 jaar geleden

is het probleem al opgelost??

Luk6716 (0), 18 jaar geleden

Nee niks opgelost.Probleem puzzelt mij en collega's.Klant gebruikt auto zolang hij blijft starten.Maar volgens klant is de vrijloop de laatste dagen nu ook wat onregelmatig (af en toe een nauweliks merkbare onderbreking)Auto komt volgende week terug voor diagnose.Je zou toch een foutcode verwachten als de pompdruk of aansturing injectoren moest wegvallen.Hou je zeker op de hoogte.Bedankt voor je bezorgdheid Luk

a40 (0), 18 jaar geleden

als ik je verhaal hoor dan gaat het bij mij een vermoeden op van een terug lopende dieselolie,je kunt de brandstof filterhuis overbruggen,daar krijg je ook geen fout codes van.sucses

Luk6715 (0), 18 jaar geleden

Hadden ook al in die richting gedacht,maar als je de auto stillegt en dadelijk weer start moet hij ook weer te lang starten voor hij aanslaat.Kan die diesel zo snel teruglopen?

robbie10011 (0) PRO, 18 jaar geleden

hey hallo

ik zit te denken aan een verstuiver die te veel inwendige lekkage heeft.je kunt bij het starten de retourleiding dicht drukken aan het eind van de retourslangen zodat alle verstuivers op retour even afgesloten zijn. als hij dan wel snel aanslaat zit er een inwendig lekkende vertsuiver tussen.dit je kunt ook testen bij het starten of er overal even brandstof uit de retour komt.

Luk6715 (0), 18 jaar geleden

Tx vr de reaktie Rob.Auto start blijkbaar altijd nu want klant reageert voorlopig niet.Hou je op de hoogte van het verdere verloop,want het wegvallen van de brandstofdruk lijkt inderdaad de enige plausibele reden voor het moeilijk starten.

Luk6715 (0), 18 jaar geleden

Hebben nu 3 weken op alle mogelijke manieren met die Yaris zelf rondgetoerd om het probleem proberen op te wekken,maar als het zich voordeed en we druk op de CR wouden meten startte hij natuurlijk weer direct(je kent dat he)en bleef de druk ok(uiteraard).Aanzuiggedeelte (filter, pomp en leiding )toch maar vervangen want als je niet zeker bent is het vervangen van alle injectors toch een dure zaak.Klant rijdt nu weer twee weken rond zonder problemen en we keep our fingers crossed.Als dit de oplossing is wordt het een leuk eindejaarsgeschenk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.