Toyota Avensis: Genagel hoorbaar tussen 1800-2000 rpm bij optrekken vanuit lage

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: d-4d

Indien ik gas geef vanuit een laag toerental in 3de of hoger, komt er tussen 1800 en 2000 rpm een eerder hoog nagelgeluidje vanuit het motorcompartiment. Het lijkt van rechts vooraan te komen aan de zijde van het handschoenkastje dus. Heeft er iemand een idee waaraan dit zou kunnen liggen en of ik me zorgen hoef te maken? De injectoren zijn begin dit jaar onder garantie vervangen door nieuwe. Als de airco draait blijft het hoorbaar. Overigens is de auto nog steeds geen vlotte starter te noemen, vooral bij koude en vochtige dagen. De hoge druk pomp heeft geen SCV klepjes volgens de garage, dus daar kan het ook niet aan liggen.

atoyo

Geplaatst door atoyo (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Verstuiver waarschijnlijk,maar dat moet je laten meten.

Gert61 (0), 12 jaar geleden

Ik hoor ook bij gasgeven vanaf de derde (en 4e en 5de) versnelling bij 1800 - 2000 toeren een dergelijk geluidje. Soms is het ook weg.

Gert61 (0), 12 jaar geleden

Mijn garage (toyota-garage) vertelde mij dat dit waarschijnlijk de turbo is die in werking komt. Ze hebben een testritje gemaakt, toen was het geluid natuurlijk niet te horen....
Een andere garage vertelde mij dat het te maken kan hebben met het feit dat de motor bij volgas eigenlijk wat “over”belast wordt tussen de 1800 – 2000 toeren. Je krijgt dan een soort pingeleffect te horen.

bullkie (0), 12 jaar geleden

ik denk dat de garage gelijk heeft,het kunnen ook de krukaslagers zijn die je dan hoort.
hoger in toeren is het niet te horen?

atoyo (0), 12 jaar geleden

In mijn geval bleek het grotendeels de luchtfilter te zijn die mee resoneerde. Nadat deze vastgezet werd is het genagel nog steeds hoorbaar, echter véél minder dan tevoren.

Djurres (0), 12 jaar geleden

Vaak is het zo dat de luchtinlaat op de luchtfilterbak los gaat zitten, deze resoneert dan in de luchtfilterbak. Oplossing, even een parkertje vastzetten.
Je kan even kijken of je er eventueel nog een parker bij kan zetten en dan is het helemaal opgelost! (boven en onderkant!)

Mvg.

atoyo (0), 12 jaar geleden

Weet je misschien ook wat de oorzaak kan zijn van slecht koud starten? Is al vervangen: injectoren, startmotor, batterij, koppakking. Met de huidige temperaturen is het weer héél moeilijk om hem te starten, het klinkt echt niet gezond. Warm start hij dadelijk. Er zitten overigens ook geen SCV kleppen in de pomp. De dealer kon het probleem niet vinden, er is niets abnormaal te merken aan de wagen!

Nico8119 (0), 12 jaar geleden

Voorgloeibougies al nagekeken?

atoyo (0), 12 jaar geleden

Sorry, die was ik nog vergeten, zijn ook allemaal vervangen!

Djurres (0), 12 jaar geleden

Voorgloeirelais/kast, gloeit hij wel goed voor? En, is het met starten dat hij lastig aan slaat en wel plofjes geeft, of moet hij vrij lang rond voordat hij eindelijk aanslaat?

atoyo (0), 12 jaar geleden

Heb ik nog niet nagekeken, maar ik vermoed dat het bij de dealer wel gecontroleerd zal zijn. Moet ik dan gewoon een zekering doormeten? Betreffende het starten denk ik dat het eerder het laatste is. Ik zal er morgenvroeg nog eens op letten.

Djurres (0), 12 jaar geleden

Ik weet niet of de dealer dit nakijkt, zou het eens na gaan vragen, en anders met de vraag of dit het probleem kan zijn.
Verder, al wat bekend over het lang rond gaan of plofjes geven? Kan namelijk al weer een hoop uitsluiten :)

atoyo (0), 12 jaar geleden

Het is moeilijk te horen. Hij draait traag rond maar ik dacht toch af en toe een plofje te horen. Ik heb maar 1 gelegenheid op een dag om het te horen, en dat is 's morgens. 's Avonds start hij beter (maar nog niet hoe het zou moeten) hoewel hij toch ook een dag stilgestaan heeft.

atoyo (0), 12 jaar geleden

Vandaag 3 keer mogen doorstarten om hem aan de wiggel te krijgen na 1.5 dag stilstand, dus ik heb goed kunnen luisteren naar de plofjes. De motor maakt wel degelijk plofjes, hij lijkt enkel niet op toeren te geraken.

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Startmotor vervangen of accu,starttoerental te laag.

Djurres (0), 12 jaar geleden

Waarschijnlijk is het inderdaad zo dat je startmotor te weinig vermogen meer levert om de motor rond te laten draaien.

Mvg,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.