Toyota Avensis: inhouden/stotteren

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: t25, Motorinhoud (cc): 2000

Hallo ik heb sinds enige tijd het gevoel dat de auto bij laag toeren(onder de 3000rpm) lichtjes inhoud cq stottert. Als ik rustig accelereer en nog onder de ongeveer 3000 rpm zit schokt/ houdt hij in hij licht. Auto heeft geen foutcodes, Met vlotter accelereren of op constante snelheid rijden merk je niets. Bougies heb ik al vervangen, luchtfilter is ook vervangen. 4 gas meting is ook prima. Iemand een idee?

patrickkia

Geplaatst door patrickkia (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

appie26 (0), 4 jaar geleden

Ik herken het. Zelfde auto, zelfde klacht. Vooral trouwens bij opwarmende motor. Eenmaal op temperatuur is het minder.

patrickkia (0), 4 jaar geleden

Ok maar heb jij er iets aan gedaan of de oplossing.

appie26 (0), 4 jaar geleden

Ja sorry. Ben op vakantie en dat was eigenlijk maar een half verhaal. Ik heb de luchtmassameter schoon gemaakt. Dat kun je wel proberen. En alle stekkerverbindingen een keer met WD40 ingespoten. Meer kon ik ook niet verzinnen. Ik ben ook lid van de Carina/Avensis club en had daar gehoopt nog wat tips te krijgen van insiders, maar die site ligt er al heel lang uit. Heb nog wel eens gelezen dat er een ECU update zou bestaan waarvoor hij veel mooier gaat lopen. Daar ben ik wel eens mee bezig geweest maar bij mij in de regio krijg ik niet echt bevredigende reacties van de dealers. Na de vakantie ga ik hier weer mee
verder.

    Hallo,

    Ik ben eigenaar van een avensis uit 2009 en heb al heel lang dit probleem. Inhouden bij optrekken, geen foutcode en niemand weet wat het is. Garage ook niet. Wie o wie heeft de oplossing? - Niels van Dijk (0), 3 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.