Toyota Aygo: Koppeling Hefboom kapot Toyota Aygo

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

De koppelinghefboom van mijn Aygo heeft het gisteren begeven. Afgebroken op het metaal. Ben een rustige rijder en alle beurten worden bij de dealer onderhouden. De man van de hulpdienst die mijn auto naar de dealer bracht liet weten dat dit eigenlijk bijna nooit voortkomt en zeker niet bij Toyota. Staat inmiddels 112.000 op de teller en heeft 2 mnd geleden apk gehad met kleine onderhoudsbeurt. Hadden zij dit niet al moeten opmerken vraag ik me af? De druk was waarschijnlijk dan toch hoger ofzo? Koppeling ging niet stroever dan voorheen voor zover ik weet.

Ik ben benieuwd of ik nu gewoon domme pech heb of dat er meerdere Aygo's zijn geweest met dit euvel. Heb me laten vertellen dat de schakelbak in de Aygo van Peugeot afkomstig is. Nog geen idee wat dit gaat kosten, aangezien het nu weekend is en ze morgen gaan kijken. In ergste geval tussen de 700 en 1000 euro als er ook nieuwe koppelingsplaten bij moeten wisten ze me te melden.

Alvast bedankt voor jullie reactie (s).

pebbie

Geplaatst door pebbie (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Aygo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

DeJongAutomotiveEngineer (0) PRO, 10 jaar geleden

Pebbie,

Ik heb inmiddels al 7 jaar Toyota ervaring en je hebt gewoon domme pech want ik heb het in al die jaren nog niet meegemaakt.
Bij onderhoud word daar in ieder geval niet naar gekeken. Wat wel voor komt dat de Aygo heel stroef schakelt maar als ik het zo lees is dat niet het geval.

Ik hoop dat je wat aan mijn informatie hebt.

primera p11 (0), 10 jaar geleden

idd gewoon domme pech,misschien kan de garage je je iets tegemoet komen,en anders gewoon pech.

pebbie (0), 10 jaar geleden

Heb besloten hem te laten maken bij een gewone garage, de dealer waar mijn auto nu staat (130 km verderop dan eigen dealer) is 700 euro duurder dan me eigen dealer. Krijg hem in deze toestand daar alleen niet heen, dus vandaar mijn keuze. Bedankt voor jullie hulp hierin.

SonjaT (0), 10 jaar geleden

De koppelingshevel van mijn Toyota Aygo, 7 jaar oud, net onder de 100.000 km. op de teller, is 2 weken geleden ergens onderweg afgebroken (is dat hetzelfde als de koppelingshefboom?). Ik kwam op een ANWB oplegger thuis, een vervelende ervaring als je koppelingspedaal het opeens begeeft, want dat was wat er gebeurde (gelukkig niet op de snelweg).
Mijn garage (geen Toyota-dealer) heeft het kunnen lassen, waardoor mij aanzienlijke reparatiekosten bespaard zijn gebleven. Nu waren de kosten, inclusief een kleine beurt die toevallig ook nodig was, 252 euro. Misschien dat iemand iets aan deze oplossing heeft.

harry4203 (400) PRO, 10 jaar geleden

heb het ook al verscheide keren gezien. degene die gelast waren braken trouwens ook allemaal weer af.

SonjaT (0), 10 jaar geleden

Daar was ik ook bang voor, dat het opnieuw zou kunnen afbreken, maar mijn garage zegt dat zij het extra verstevigd hebben, dus daar vertrouw ik dan voorlopig maar even op.

pebbie (0), 10 jaar geleden

Inmiddels begrepen dat t toch vaker voorkomt bij de aygo, erg jammer en prijzig. Ik heb er voor gekozen om gelijk alles te laten vervangen, vond lassen niet de beste oplossing voor mij zelf. Hoop dat je er weer meerdere jaren tegen aan kan Sonja.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Aygo of stel zelf een nieuwe vraag.