Toyota Carina E: Motormanagement storing

Bouwjaar: 1997

Mijn Carina E STW (1.8 lean burn) geeft aan dat er een storing is in het motormanagement systeem. De dealer heeft het uitgelezen (fout code 21) en kwam tot de conclusie dat de lambda sensor vervangen moest worden. Verniewing had echter geen resultaat. (Ook niet na volledige reset van het motormanagement systeem). Heeft iemand nog een suggestie voordat ik het motormanagementsyteem vervang? (dat zou de volgende optie zijn, is dat zo?)

Lex6597

Geplaatst door Lex6597 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Carina? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

robbie10011 (0) PRO, 18 jaar geleden

hey hallo

vervang je tempratuurzender maar. dan is het probleem verholpen

Toyota11662 (0) PRO, 18 jaar geleden

dure grap die lamda sonde! kost geloof ik 500 euro of niet? maar dit kan je vast wel verhalen bij je dealer want dit was een verkeerde diagnose neem ik aan?

Lex6597 (0), 18 jaar geleden

Dank voor de feedback. Originele sonde van Toyota is inderdaad heel duur en deze was inderdaad defekt-> gewoon vervangen door een equivalent van een ander partsmerk: dan ben je voor minder dan EUR 100,- klaar. (Op originele merken onderdelen zitten mega marges op). Diagnose is door twee dealers onafhankelijk van elkaar gedaan. Ik ben zelf bij diagnose geweest en de handboeken gezien, de foutzoekboom in de handboeken houdt helaas na foutcode 21 op. Voor mijn info: waar zit die temperatuurzender?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Carina of stel zelf een nieuwe vraag.