Toyota YARIS: Motorstoring, motor valt uit

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 2NZ-FE, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 63

Hallo, ik reed 120 op de snelweg en ineens bokte de Yaris. Enkele honderden meters opnieuw. Op de afrit ging het terugschakelen prima, maar aan het einde hield hij ermee op. Hij startte niet meer. Startmotor draait wel gewoon. Na een uur startte hij wel weer, en liep best prima. Na een ritje van 10 km op de snelweg opnieuw bokken en stoppen. Ben in vier etappes met 40-50 teruggereden naar huis. Erg vervelend. Geen rare geluiden verder, ook geen lekkages onder de auto en de ANWB-er zag ook niets raars.
Nooit eerder problemen gehad, is compleet nieuw.
Auto lijkt wel wat meer benzine verbruikt te hebben als normaal. Bij het uitlezen geen foutcodes.
Kunnen jullie helpen?

Mvrgr,
Een bezorgde Leeuwarder

Bijltje666

Geplaatst door Bijltje666 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

daandc (0) PRO, 6 jaar geleden

Blijft de variabele klep versteller niet hangen ?

De kleppenverstelling zit op de inlaatnokkenas en werkt hydraulisch op je motorolie .

Het komt bij deze auto ook wel eens voor als je deze kort verijdt dat ie daarna ook ff niet meer aanslaat alleen met goed doorstarten met pufje ether.

Controleer ook je basiszaken even op moment van storing brandstof en vonk .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.