Toyota RAV4 2004: noodloop

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000

Auto is na ongeveer 5 kilometer vermogen kwijt!geen foutcodes en als je langs de weg stopt en hem gewoon laat lopen kun je na ongeveer een halve minuut gewoon weer aanrijden met vol vermogen!Tankdop losgedraaid en branstoffilter vernieuwd,geen verschil! In de data zie ik dat de evap vacuumschakelklep in de uit stand blijft. Iemand enig idee? het probleem blijft zich dus elke 5 kilometer herhalen!

bieuwke

Geplaatst door bieuwke PRO , lid sinds 10 jaar geleden

15 Reacties

Michiel-0478, 2 maanden geleden

Is dat de CDT250? Zou het de EGR kunnen zijn die niet goed sluit? Dan blijft de EGR dus open staan en kan er geen vermogen gevraagd worden. Hij blijft wel draaien en geeft geen foutcode. Je kunt evt testen door stekker EGR los te halen. Je krijgt dan wel foutmelding maar EGR blijft dicht dus geen wegvallen vermogen.

bieuwke PRO, 2 maanden geleden

Allereerst bedankt voor het meedenken!Het is een ACA20 motor.Ik denk dat de egr niet blijft openstaan aangezien hij keurig blijft lopen en niet rookt,verder komt het vermogen na een halve minuut stationair draaien gewoon weer terug.Tot nu toe een nog niet opgelost raadsel!

Siem Bijman PRO, 2 maanden geleden

Heb je geen verstopte uitlaat? Als hij zijn druk niet kwijt kan is het misschien door het stationair draaien zo dat hij de druk wel kwijt kan. Maar dan zou het ook zo moeten zijn at hij na een paar minuten uit gezet te zijn ook weer vol bermogen heeft.

bieuwke PRO, 2 maanden geleden

Bedankt Siem,ga het uitzoeken!!

bieuwke PRO, 2 maanden geleden

Uitlaat zit niet dicht!Lijkt erop dat de eerste keer dat het vermogen weg is als de motor helemaal op temperatuur is!Daarna herhaalt het zich veel sneller!Tot nog toe een raadsel!We zoeken verder!

Siem Bijman PRO, 2 maanden geleden

Succes, ben wel benieuwd. Wat gebeurt er als je de temperatuursensor even losgooit? Als het met temperatuur te maken heeft kan het mechanisch zijn of electronisch. Zo kun je het electronische misschien uitsluiten

bieuwke PRO, 2 maanden geleden

Bedankt Siem,bedoel je de temperatuursensor die de temperatuur van het koelwater meet,die geeft nl normale waarden aan of bedoel je de inlaatluchttemperatuur?

oldford PRO, 2 maanden geleden

De koelvloeistof temperatuursensor voor het dashboard is meestal een andere dan de koelvloeistof temperatuursensor voor de motor-computer. Siem bedoelt die van de motor-computer.
N.B.: Als die sensor los is, zul je waarschijnlijk een foutlamp krijgen.

bieuwke PRO, 2 maanden geleden

Okay,bedankt ga hem zoeken!

Siem Bijman PRO, 2 maanden geleden

Inderdaad die van de motorecu. Weet niet of dat bij Toyota in 1 sensor is verwerkt zoals bv bij Volkswagen het geval is.

bieuwke PRO, 2 maanden geleden

Temperatuurregistratie is in orde!Vandaag weer een hele tijd met de toyota proefgereden en zolang je op binnenweggetjes rijdt met wisselende snelheden blijft alles goed gaan!Ga je continue een hogere snelheid rijden dan gaat het mis!Hierna herhaalt het vermogenverlies zich steeds sneller achter elkaar! En nog steeds geen enkele foutcode.

Siem Bijman PRO, 2 maanden geleden

Je kan eens contact opnemen met Jim Cartec. Deze specialist kan jou misschien nog een suggestie aan de hand doen. Hij helpt je graag. en je kunt hem bellen op 06-1511 3139

bieuwke PRO, 2 maanden geleden

Bedankt Siem!Ga hem morgen even bellen!

bieuwke PRO, 2 maanden geleden

Jim gebeld en met hem overlegd!Op zijn advies een nieuwe luchtmassameter besteld,die nog niet binnen is!We gaan nu eerst 10 dagen met de camper naar de Ardeche (350 km) en daarna wordt het vervolgd!

bieuwke PRO, 1 maand geleden

Luchtmassameter vervangen!Helaas geen verschil!Dus verder zoeken!Het gekke is dat het probleem vandaag pas na 15 kilometer rijden voor het eerst optrad en dan het na een halve minuut stationair gewoon weer weg is!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota RAV4 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.