Toyota Corolla: olieverbruik

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Deze corolla met 50.000km op de teller gebruikt elke 2.500 km ongeveer 1 liter motorolie.
Is dit normaal voor deze types?

monteur25

Geplaatst door monteur25 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

robbie f (0) PRO, 15 jaar geleden

hey hallo

met dit probleem langs de toyotadealer gaan. die weten er vast meer van

Qeupke (0) PRO, 15 jaar geleden

Dit probleem komt inderdaad voor bij Toyota, ga langs een dealer. Dat komt doordat er teveel kool in de zuigerveren terecht komen waardoor de zuigerveren vast blijven zitten.
Maar als je langs de dealer gaat dan kan het probleem worden verholpen door nieuwe zuigers of een nieuw shortblok. De reparatie wordt uitgevoerd in garantie aangezien je op de blokken 7 jaar garantie hebt.

Aaron 77 (0) PRO, 15 jaar geleden

kan inderdaad opgelost worden met vervange motorlok.maar is niet in alle gevallen gebleken als oplosing somige motoren doen het nadien nog.
daarom wordt deze ingreep normaal niet meer in garantie uitgevoerd.
een andere oplossing die ik vernomen heb van toyota belgium was de olie op tijd controleren en bijvullen en het probleem was na ongeveer 60.000 kilometer opgelost geen olieverbuik meer.waardoor men dacht dat de motoren waarbij dit niet gebeurd de motor soms met een tekort aan olie draait en daardoor meer slijtage vertoont en zo blijft verbuiken.

mgv aaron

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.