Toyota 0: RAV 4 D4D vijfde versnelling bouwjaar 2002

Bouwjaar: 2002

Hallo Allen,

Ik ben sinds kort de trotse eigenaar van een RAV 4 D4D met 85000 kilometers op de teller. Hij is altijd bij de toyo dealer in Duitsland onderhouden, heb de lijsten met gedaan onderhoud meegekregen voor de toekomstige dealer. Nu heb ik voornamelijk heel veel rijgenot van de toyota, tog valt het volgende me van het begin op:

Als ik zonbeetje 110 km per uur rij in zijn vijf en gas geef gaat de pook trillen niet extreem. Tevens komt er een geluid uit. Als ik dan de kunstof ring c.q. blok direct onde de pookknop"dat ding waar de cijfers op staan" beetpak is het geluid weg als ik de gewenste snelheid heb bereikt is het geluid ook weer weg de tril niet. Als ik 130 rij en gas geef maak ie geen geluid, weltrilling. In de andere versnellingen is de pook muisstil.

Ik heb gelezen dat het voor komt dat de vijde versnelling niet goed meer is. Ik denk verwacht dat het eignlijk niet veel is en ik zonder problemen kan doorrijden tot de 90000 kilometer beurt.

Ik heb helemaal geen verstand van auto's anders dan de nijging er verlieft op te worden.

Ik heb vandaag een dealer gebeld waar ik denk dat hij in onderhoud zal komen en de vriendelijke man zij dat hij er wel eerst wat vet tussen zou spuiten om te kijken of het weg ging. Iets met kogeltjes en stangen enzo. Hij heeft niet in de auto gereden.

Heeft iemand ervaring met deze 'tril' en is het verstandig om het gelijk weg te brengen is het mischien normaal en wat ben ik ongeveer kwijt als ik er gewoon een nieuwe vijfde "daar komt het dan denk ik op neer" versnelling in laat zetten.


Alvast bedankt

Frans

FransB

Geplaatst door FransB (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

patrickbotten (0) PRO, 17 jaar geleden

vervangen van 5e versnelling, alles ervan: tandwielen en syncro's + schakelmof

je kan vervangen zonder de bak te demonteren !

laat u verder niets wijsmaken ik ben er 100% zeker van.
heb er al verschilende van

technichien (0) PRO, 17 jaar geleden

Heb hier een RAV4 met het zelfde probleem echter al bij 60000km. wat zegt de dealer?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota 0 of stel zelf een nieuwe vraag.