Toyota Yaris 2012: Schakeld soms moeilijk naar 1e versnelling

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1000

Ik ben sinds kort in het bezit van Toyota Yaris uit 2012, 1.0 motor handgeschakeld. Soms bij starten van de motor kan ik niet naar de 1e versnelling schakelen dan moet ik naar 2 en dan terug naar 1 anders gaat ie niet in. Tijdens het rijden schakeld de auto zeer goed in alle versnellingen en ook z'n achteruit. De probleem is alleen bij starten van de motor het maakt niks uit of de motor warm of koud is. Weet iemand wat het kan zijn.

M.a.b

Geplaatst door M.a.b , lid sinds 1 jaar geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Schakelkabels zullen niet helemaal goed afgesteld staan lijkt het , bij een garage gekocht, dan terug en hun dit laten oplossen garantie.

M.a.b, 7 maanden geleden

Bedankt voor uw reactie. Ik ga even nog langs de garage.

check

Beste antwoord, geplaatst door M.a.b, 6 maanden geleden

Eergisteren is de koppeling ontlucht maar de probleem is nog steeds niet weg. Ik ga even vragen of ze.naar de schakelkabels willen kijken.

M.a.b, 6 maanden geleden

Kaleido,
Was vandaag even naar de garage geweest maar de schakelkabels kan je niet aftellen. Van horen zeggen bij diverse garages ligt de probleem in de druklager die komt niet goed vrij er moet een nieuwe koppelingsset op.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.