Toyota Hi-Ace: Schurend "rollend" geluid vanaf de achteras.

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.4

Hi,

Hoor een schurend "rollend" geluid (weet niet precies hoe ik 't moet omschrijven) tijdens het rijden. Het geluid komt duidelijk van achter. Het is er altijd, maar wordt minder als er minder geaccelereerd / gedecelereerd wordt. Het geluid is weg als ik stil sta. Tijdens het schakelen is het ook duidelijk aanwezig.

Recent heb ik de reguliere bladveren laten vervangen door paraboolveren. Daardoor is de auto achter een centimeter of 4-5 omhoog gekomen. Ik kan me niet echt herinneren of het voor het vervangen ook al was.

Het lijkt er op dat als de krachten op de aandrijfas en achteras en differentieel (LSD) het minst zijn (gelijk blijvende snelheid) het geluid afneemt.

Iemand een idee? Oh ja, het is een 4WD.

Erick

uet

Geplaatst door uet (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota HiAce? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

erick je zou aan een lager van je differtieel denken maar zet de auto eens op de brug en laten hem draaien in zijn versnelling en luister dan eens waar het vandaan komt.

groetjes jan.

uet (0), 17 jaar geleden

Jan, bedankt voor je snelle reactie.

Ik heb 'm even op assteunen gezet en in z'n 1 laten draaien. Het is nogal moeilijk te horen waar 't vandaan komt, maar het lijkt erop dat het geluid een frequentie heeft van een omwenteling van de achterwielen. Ik kom niet heel veel verder dan dit. Tips hoe ik meer te weten kan komen?

Groet Erick

uet (0), 17 jaar geleden

Weet iemand een garage/specialist/professionel in de buurt van Eindhoven die me met dit probleem zou kunnen helpen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota HiAce of stel zelf een nieuwe vraag.