Toyota Avensis: stationair onrustig

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo een ieder,

Sinds kort in het bezit van een Toyota avensis wagon 1.8, 2008, niet het nieuwste model. Het valt me op dat het stationair toerental flink schommelt.
Het toerental zakt bij stationair 800-900 plots weg naar 600 , dan corrigeert de motor, dan gaat hij naar 1000 rpm. Vervolgens naar 800/900 ( is volgens mij het juiste stationair toerental) , zakt weer weg en weer omhoog. Bij 600 rpm voel je de auto trillen, de auto slaat niet af.
Als de airco bij staat is het veel heftiger, dus zonder airco minder maar niet helemaal zuiver. Ik heb veel auto s gehad maar dit nooit meegemaakt.
Het stationair bij mijn vorige auto s ( geen Toyota) was altijd zo strak als een snaar, geen enkele fluctuatie. Is dit een kwaal van Toyota..?

Weet iemand raad ( heb nog garantie) , garage heeft wel het gasklephuis schoongemaakt. Dit heeft niets geholpen.

Alvast bedankt.


Arjan1969

arjan1969

Geplaatst door arjan1969 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

daandc (0) PRO, 10 jaar geleden

Het kan meerdere oorzaken hebben .

De accu kan zijn los geweest waardoor de motorsturing zijn leerwaarden kwijt is .

Dit komt terug naar een goede rit .

Het kan ook valse lucht zijn er is het een en ander los geweest zeg je .

Het betreft hier een volgens mij een elektronisch gasklephuis dus zit hier geen stationairsteller op .

Zowel deze eens schoonmaken zodat het klepje gangbaar is .(alleen bij een bowdenkabel)

sucses

arjan1969 (0), 10 jaar geleden

Ik heb al een paar goede ritten gereden, de garage heeft het gasklephuis schoongemaakt ( geen Toyota-dealer). Wat moet er schoongemaakt worden ( heb niet veel verstand van auto s, meer van verzekeringen..). Heb gelijk nog wat ergernissen: er zit bij een bepaald toerental, ongeveer 2800-2900, een snerpend geluid..? onder/boven dat toerental is het er niet. en de koppeling gaat zwaar, vooral in de file. als je de koppeling indrukt kost het kracht om hem ingedrukt te houden..? vervelend

Toyota zijn de beste auto s is mij verteld..... ik heb al een beetje spijt, mis mijn bmw.

bedankt voor je reactie!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.