Toyota Corolla Verso: tikkend geluid onder de motor kap (als de auto stilstaat )

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

auto maakt een tikkend geluidje dat uit de moterkap komt,het komt uit het zekering kastje achter de accu. (relais ?)
het vreemde is dat de sleutel uit het contact is als het tikkend geluid er is ,hij doet het tikken ook niet altijd.
nu is zo dat als ik de sleutel in het contactslot steek zonder te draaien, het tikkend geluid meteen stopt.
vervolgens kan ik de motor gewoon starten. en verders loop de motor gewoon goed.
ais ik vervolgens de motor afzet, en de sleutel uit het contactslot neem is het tikkend geluid weer terug.(soms is het tikkend geluid niet terug en blijft het een tijdje weg om vervolgens weer terug te keren?? dit kan na een paar dagen zijn soms een paar weken maar het komt terug.monteurs kunnen ook niet veel als het tikkend er niet . wie heeft dit ook ooit mee gemaakt. ben benieuwd.

de storing is aan mijn auto is verholpen het was inderdaat de schakekelaar voor sleutel erkenning ,toyota onderdeel 8405232030.€ 25,=
deze zit op het contactslot, succes grt joja

joja1948

Geplaatst door joja1948 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Siem Bijman (165) PRO, 12 jaar geleden

Kreeg onderstaand berichtje gestuurd door iemand die dit ook heeft meegemaakt. Wil je met hem in contact treden mag ik zijn mailadres aan jou doorgeven.

Siem



Geachte heer,

Ik zie op problem car iemand met hetzelfde probleem dat ik ook had, nl. een tikkend relais bij een Corolla Verso. Waarschijnlijk wordt het probleem morgen bij mijn auto verholpen na een half jaar zoeken naar de oorzaak. Het gaat om onderstaand probleem, geplaatst door JOJA 1948 op 21 feb jl.

Ik zou graag Joja 1948 even willen laten weten dat onderstaand verhaal waarschijnlijk de oplossing is, maar kan niet reageren (en ben ook geen monteur dus om nou zelf een inlognaam etc te regelen…)
Onderstaand verhaal staat ook op jullie site en mijn Toyota dealer verwacht dat dit inderdaad het probleem is. Evt. kan JOJA 1948 met mij contact opnemen om te horen of het daadwerkelijk verholpen is, maar ik heb goede hoop. Kunt u mijn bericht doorsturen aan JOJA 1948. Dank alvast. Met vr. gr. F. K


Toevallig ook mee gemaakt bij eenzelfde auto , bij mij was het het schakelaartje wat door je contactslot word bedient. Zit achter de stuurkappen
gemonteerd bij contactslot en zit een draadje aan met stekker.
Deze registreert of er een sleutel in contact zit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.