Toyota Celica: Toerental stationair

Bouwjaar: 1993

ik heb een stationair toerental van 600 soms wel laag dan dat hoe kan ik dit hoger krijgen. moet ik daarvoor extra langs een garage bedrijf of kan ik dat zelf doen.

Spike11027

Geplaatst door Spike11027 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Celica? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Williewammes (0), 18 jaar geleden

waarschijnlijk is dit in te stellen d.m.v een stelschroef bij het gasklephuis.
Bij de garage doen ze het waarschijnlijk kosteloos, aangezien het weinig werk is.

Spike11027 (0), 18 jaar geleden

ben ook bij een garage geweest "de toyota dealer zelf" en die zeggen die het via een computer geregeld zou moeten worden

johnwoo (0), 18 jaar geleden

Klopt, dat model Celica (eigenlijk alle Toyota's sinds halverwege de jaren 80) heeft elektronische injectie. Een computer (ECU genaamd) stuurt daarbij de inspuiting en ontsteking, en zo'n beetje alles daaromheen. Een ECU zelf gaat eigenlijk nooit kapot, dus je zal de oorzaak moeten zoeken in een sensor die kapot is of verkeerd staat afgesteld, of een actuator (van een klep).

Mogelijke sensors waar het aan kan liggen kunnen zijn:
- Lambdasensor
- TPS (throttle position sensor, maar dat is onwaarschijnlijk)

Mogelijke actuatoren/kleppen waar het aan kan liggen zijn:
- ICV (idle control valve, maar die geven ook zelden problemen)

Probeer ergens online een repair manual van je motor te vinden (Welke versie heb je? De 1.6 STi heeft een 4A-FE motor; de 2.0 GTi een 3S-GE). Voor de 3S-GE weet ik dat er een procedure is om de lambdasensor te diagnoseren, die je met een paperclip in de diagnoseconnector simpel zelf kan uitvoeren.

Spike11027 (0), 18 jaar geleden

ik heb een 1.6 sti, idd maar ik kan het dus niet zelf doen het toerental omhoog draaien.
en waar zou ik zoiets kunnen vinden denk je

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Celica of stel zelf een nieuwe vraag.