Volkswagen Golf IV: 1.8t 20v op 3cilinders

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 20v turbo

Hallo,

Mijn golf loopt sinds maandag op 3cilinders. De eerst keer gebeurde het toen ik aan het rijden was en toen moest stoppen voor iets, toen ik tot stilstand kwam ging hij op 3cilinders lopen. Toen even opnieuw starten en hij deed het weer op 4.
De volgende dag een rit van 50km gemaakt op 4cilinders, later die dag op de terugweg de hele weg 3cilinders. Vanaf toen loopt hij alleen nog maar op 3cilinders.

Wat heb ik al gecheckt:
Vonkt niet
Wanneer je start geen raar geluid van compressie verlies ofzo.
Nieuwe bougie's
Bobine verwisselt voor een nieuwe
Bobine gemeten --> krijgt geen spanning

Nielzz

Geplaatst door Nielzz (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

tussen de bobine en de ecu bij een 18T blok zit een voorschakelapparaat, ook wel de vermogenseindtrap genoemd, deze kom je tegen als je de kabeltjes van de bobine's af volgt. Hij is in de motorruimte gemonteerd. Waarschijnlijk is deze overleden.

succes

Nielzz (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor je reactie!

Kan ik op een of andere manier testen of deze kapot is? Of is het een kwestie van vv en kijken of hij het weer doet?

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Testen kan ja, het is een schakelende transistor (4 stuks voor elke cilinder een) die een scheiding tussen de gevoelige motorcomputer en de grove bobine maakt. Enige kennis van elektronica is noodzaak.

Tevens is het uitgaande signaal van de computer met een scoop te meten. Gebruik hier geen lampjes of zo voor, de computer kan niet vele hebben, het signaal is kort en pulsvormig, te snel om met een standaard multimeter waar te nemen.

Nielzz (0), 16 jaar geleden

Oke, morgen zal ik even langs mijn werk gaan (skoda, zaterdagwerk) en het voorleggen aan de monteurs.

Nogmaals bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.